Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lu­mi­joen ki­vi­kou­lul­la juh­li­taan lauan­tai­na ava­jai­sia –Toi­mi­jat tar­joa­vat kahvit ja ti­lai­suu­den tu­tus­tua uusiin toi­mi­ti­loi­hin­sa

Yhdistykset ovat kiitollisia siitä, että saivat lahjoituksia ja riittävästi säilytys- ja toimintatilaa.

Lumijoki
Eläkeliiton Lumijoen yhdistyksen puheenjohtaja Pirjo Lahtimaa esittelee uutta ilmanvaihtoa yhdistykselle varatussa luokkatilassa.
Eläkeliiton Lumijoen yhdistyksen puheenjohtaja Pirjo Lahtimaa esittelee uutta ilmanvaihtoa yhdistykselle varatussa luokkatilassa.
Kuva: Tiina Haapalainen

Lumijoen kivikoulua nykyisinn käyttävät yhdistykset järjestävät tulevana lauantaina 17. lokakuuta kello 12 alkaen avajaiset uusissa toimitiloissaan.

Lumijoki-seura ja Lumijoen Martat tarjoavat avajaisvieraille kahvit, ja toimintaansa esittelevät myös Eläkeliiton Lumijoen yhdistys sekä Lumijoen Maa- ja kotitalousnaiset.

Kivikoulu siirtyi vastikään yhdistysten käyttöön. Yhdistykset ovat saaneet koululta kuusi luokkatilaa ja yhden pienemmän huoneen. Kansalaisopiston kudontapiiri on käynnistänyt toimintansa koulun tiloissa.

Esimerkiksi Lumijoen Martat on saanut uusiin tiloihinsa lahjoituksena huonekaluja, astioita, kahvinkeittimiä, mattoja ja jääkaapin. Myös Eläkeliiton Lumijoen yhdistys on saanut Marttojen tapaan kivikoululta kaipaamaasna varastotilaa. Aiemmin tavarat olivat olleet molempien yhdistysten jäsenten luona säilytyksessä.

Avaamalla ovet kaikelle kansalle yhdistykset haluavat kiittää myös lahjoitusten antajia sekä erityisesti Lumijoen kuntaa, joka teki kivikouluun remontin ja antoi tilat toimjoiden käyttöön.


Tyhjillään ollutta vanhaa koulua ei voinut käyttää opetustiloina kellarikerroksen aiheuttamien sisäilmaongelmien vuoksi. Tilojen uskotaan soveltuvan kuitenkin lyhytaikaiseen oleskeluun.

Kunta on muuttanut luokkatilojen ilmanvaihdon. Ne saavat vaihtoilman suoraan ulkoilmasta jokaiseen luokkaan erikseen asennetun ilmanvaihtojärjestelmän kautta.