Li­min­ka­lai­ses­ta toi­mi­tus­joh­ta­ja Aki Kei­sus­ta 36. Ro­tu­vaa­ri – "Mi­nus­ta Oulun kes­kus­ta on mah­dol­li­suuk­sia täynnä, jo­kai­sen tulisi tehdä osansa eikä vain odottaa tu­le­vaa"

Oulun Liikekeskus ry myöntää Rotuvaarin arvonimen vuosittain ansioituneelle henkilölle, joka on aktiivisesti toiminut Oulun keskustassa ja ratkaisevalla tavalla ollut kehittämässä sen toimintaa.

Oulu
Toimitusjohtaja Aki Keisu on 36. Rotuvaari.
Toimitusjohtaja Aki Keisu on 36. Rotuvaari.
Kuva: Oulun Liikekeskus

Rotuaarin kehittäjä, Keisu Invest Oy:n toimitusjohtaja Aki Keisu Limingasta on kepitetty 36. Rotuvaariksi.

Oulun Liikekeskus ry myöntää Rotuvaarin arvonimen vuosittain ansioituneelle henkilölle, joka on aktiivisesti toiminut Oulun keskustassa ja ratkaisevalla tavalla ollut kehittämässä sen toimintaa.

Liikekeskus ry:n tiedotteen mukaan Keisu on ollut monella tavalla mukana Oulun kaupunkikeskustan kehittämisessä pitkäaikaisena vähittäiskauppiaana, uusien liiketoimijoiden tulon mahdollistajana, yrityskauppojen järjestelijänä ja yhteiskunnallisena vaikuttajana. Hän on toiminut Rotuaarin kattamisselvityksessä, Oulun Liikekeskus ry:n kaupan maailman toimikunnassa, keskustan tapahtumien suunnittelussa ja logistiikkaselvityksissä.

Useiden Oulun keskustan kehittämishankkeiden taustalla olevan Keisun tarina keskustan ytimessä alkoi jo 1980-luvulta, kun perheyrityksenä toimineelle Keisun Koru Oy:lle valmistuivat uudet liiketilat Hammarin puutaloon. Vuosikymmenten varrella hän on nähnyt kaupunkikeskustan kasvun nykyiselleen.

– Keskustan laadullinen parannus on silmiinpistävä. Hyvät liikenneyhteydet ja keskustan tiivis rakenne vetävät puoleensa kaupan ja palvelut. Kaupunkikeskustan ulkonäkö ja henki puolestaan vaikuttavat siihen, ketkä tänne haluavat töihin. Minusta Oulun keskusta on mahdollisuuksia täynnä. Jokaisen vain tulisi tehdä osansa eikä vain odottaa tulevaa. Toivon, että keskustan kehittämisessä ja siitä käydyissä keskusteluissa ei jäätäisi menneeseen tai tarrauduta vastakkainasetteluun, Keisu toteaa tiedotteessa.

– Keskusta kuuluu kaikille ja sen fiilis puhuttelee ihmisiä. Voiko missään muualla kuin keskustassa samanaikaisesti ihastella arkkitehtuuria ja kunnostettuja arvorakennuksia, nauttia monipuolisesta ravintolakulttuurista ja vertaansa vailla olevasta palvelutarjonnasta, innostua taiteesta, konserteista ja ennen kaikkea puistokahviloista? Merellinen tori, tapahtumat ja erikoisliikkeiden tarjonta ovat ylivertaisia, hän jatkaa.

Keisu kertoo olleensa aktiivisesti mukana Oulun Liikekeskus ry:n, Nuorkauppakamarin ja Suomen Kello- ja Jalometallikauppiaiden sekä nykyään useiden yritysten hallituksissa. Hän pitää kaupunkikeskustan ääntä kuuluvilla kolumneilla Kalevan taloussivuilla, kirjoittamalla Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien blogiin ja aktiivisena sosiaalisen median vaikuttajana. Hän on myös mukana kuuden kiinteistön omistama osakeyhtiössä Rooppi Oy:ssä, joka on louhituttanut huoltotunnelin kallioparkin alle.

Keisun mukaan tunneli tulee mahdollistamaan ydinkeskustan huollon, kun sen maanpäällinen rakentaminen saadaan valmiiksi.

Lue lisää: Mies, joka ra­kas­taa Li­min­kaa – Yrit­tä­jä Aki Keisu asui ai­kuis­iäl­lä kaksi vuotta muual­la, mutta halusi palata ta­kai­sin