Liminka pa­laut­taa yk­si­tyis­ti­lai­suuk­sia kos­ke­van hen­ki­lö­mää­rä­suo­si­tuk­sen alueel­li­sel­le tasolle – aluksi mää­räk­si ker­rot­tiin Oulun lin­jauk­sen mukaan vain 20

Liminka

Torstaina Limingassa annettu 20 henkilön yksityistilaisuuksia koskeva suositus palautetaan alueellisten suositusten mukaiseksi. Myös suositus siitä, että vierailuja vältettäisiin riskiryhmiin kuuluvien luokse 10 päivän ajan, jos on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle, poistetaan.

Marraskuun loppuun asti voimassa olevan Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa järjestettävissä yli 50 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on varmistettava turvalliset olosuhteet kokoontumiselle. Yli 50 hengen tapahtumia voi järjestää ilman henkilömäärien ylärajaa sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa silloin, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden.

– Muutos tehdään sen vuoksi, että alueelliset suositukset olisivat yhdenmukaiset. Limingassa ei myöskään ole syksyn aikana ollut koronatapauksia, joten tilanne ei siltä osin suositusta erityisesti vaadi, kertoo johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi kunnan tiedotteessa.

Limingassa kuitenkin suositellaan aina tilaisuuksia suunniteltaessa huomioimaan turvavälien pitämisen mahdollisuus sekä hyvän käsihygienian ja maskien käytön mahdollisuus.

– Limingasta kuljetaan Oulussa töissä ja harrastamassa. Siellä noudatetaan luonnollisesti paikallisesti annettuja ohjeistuksia, samoin kuin muuallakin matkustettaessa, Sarajärvi sanoo.