Li­min­gas­sa suo­si­tus yh­tei­sis­tä lasten ja nuorten ko­tiin­tu­lo­ajois­ta – "Meno ky­lä­kes­kuk­sis­sa on hurjaa ja paik­ko­ja ri­ko­taan"

Alakoululaisten pitäisi olla arkena kotona puoli kahdeksalta, yhdeksäsluokkalaisten iltayhdeksältä

Liminka
Limingassa suositellaan lapsille ja nuorille kotiintuloaikoja.
Limingassa suositellaan lapsille ja nuorille kotiintuloaikoja.
Kuva: Mikko Halvari

Liminka. Liminkalaiset vanhemmat saivat torstaina rehtoreilta, nuoriso-ohjaajilta ja sivistysjohtajalta Wilma-viestin, jonka tarkoituksena on tarttua yksissä tuumin nuorison villiintyneeseen menoon.

– Rehtoreille ja nuoriso-ohjaajille on tullut vanhemmilta ja muilta kuntalaisilta huolestuneita viestejä nuorison kotiintuloajoista ja päihteiden käytöstä. Viestien mukaan jopa seiskaluokkalaisia on viikonloppuisin humalassa kylillä yömyöhään, sivistysjohtaja Päivi Mäki kertoo kunnan tiedotteessa.

Myös yhteinen omaisuus on saanut osuutensa hölmöilystä.

– Meno kyläkeskuksissa on hurjaa ja paikkoja rikotaan. Tupoksessa on jopa perustettu kyläpartio suitsemaan kovaa menoa, Mäki taustoittaa.

Tilanteeseen puututaan nyt yhteisillä suosituksilla kotiintuloajoista.

– Oulun seudulla on laadittu yhteiset kotiintuloajat eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Yhteisesti sovitut kotiintuloajat antavat vanhemmille tuen, johon voi vedota, kun kotiintuloajoista sovitaan nuorten kanssa, Mäki muistuttaa.

Nuoriso-ohjaajat, kouluväki ja muut nuorten kanssa tekemisissä olevat suosittelevat seuraavien kotiintuloaikojen noudattamista:

Alakoululaiset:

arki ja sunnuntai kello 19.30

perjantai ja lauantai kello 20.30

7.−8. lk:

arki ja sunnuntai kello 20.00

perjantai ja lauantai kello 21.00

9. lk ja sitä vanhemmat:

arki ja sunnuntai kello 21.00

perjantai ja lauantai kello 23.00