Mainos: Talvitarjouksena Rantalakeus Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Li­min­gas­sa jär­jes­te­tään su­ru­har­taus lii­ken­ne­on­net­to­muu­des­sa me­neh­ty­neen nuoren muis­tok­si tors­tai-il­ta­na

Liminganlahden koululla liputettiin suruliputus liikenneonnettomuudessa menehtyneen pojan muistoksi.
Liminganlahden koululla liputettiin suruliputus liikenneonnettomuudessa menehtyneen pojan muistoksi.
Kuva: Saara Kolehmainen

Limingan kirkossa järjestetään suruhartaus liikenneonnettomuudessa menehtyneen nuoren muistoksi torstai-iltana 11. elokuuta kello 18. Tilaisuudessa on mukana kirkkoherra Pekka Tuomikoski, seurakuntapastori Sanna Nygård ja kanttori Mika Kotkaranta sekä nuorisopalveluiden, koulun ja seurakunnan työntekijöitä. Hartaushetken jälkeen on mahdollista jäädä keskustelemaan tapahtuneesta ja saada tukea surun käsittelyyn.

Linun nuorisotila Liminganlahden koululla on auki torstaina kello 15–20. Paikalla on seurakunnan ja nuorisopalveluiden työntekijöitä, kertoo sivistysjohtaja Päivi Mäki.

– Koululaisten kriisiavusta huolehditaan kouluilla ja nuorisopalveluissa. Lisäksi huoltajia on ohjeistettu, miten keskustella tapahtuneesta lasten ja nuorten kanssa. Lasten ja nuorten omien vanhempien ja muiden läheisten läsnäolo on nyt erityisen tärkeää.

Limingan kunnan mielenterveysyksikön psykiatriset sairaanhoitajat Janita Huhtala ja Jani Riipi tarjoavat keskusteluapua menehtyneen perheen aikuisille lähiomaisille ja ystäville. Ajanvaraus yleisestä ajanvarausnumerosta 040 557 8672.

Limingan koulukuraattorit lähettivät huoltajille viestin, jossa muistutettiin, että ihmiset reagoivat järkyttäviin uutisiin eri tavoin, eikä ole oikeaa tapaa surra. Tärkeää on, että kukaan ei jää surunsa kanssa yksin. Vertaistuki ja ystävien sekä perheenjäsenten kanssa jutteleminen on ensiarvoisen tärkeää, mutta on myös tärkeää huolehtia siitä, että kukaan kaveriporukan jäsen ei uuvuta itseään tukemalla muita.

Kotona vanhempien on hyvä järjestää tilaa ja aikaa lapsille ja nuorille käsitellä tätä asiaa ja sen nostattamia tunteita. Mieli ry:n sivuilta löytyy ohjeita Miten keskustella lapsen kanssa surusta?

Juttua päivitetty kello 14.17, lisätty kuraattoreiden viesti.