Tilaajille

Li­min­gan val­tuus­to päätti, ettei Lau­tuan­ne­van tuu­li­voi­ma­han­ket­ta edis­te­tä, mutta Me­ga­tuu­li Oy:n toi­mi­tus­joh­ta­ja toivoo kun­nan­hal­li­tuk­sel­ta edel­leen myön­teis­tä kaa­voi­tus­pää­tös­tä: "En näe syytä, miksei kaa­voi­tus­ta voisi aloit­taa"

Hankkeen vastustajiin kuulunut Jaakko Louhisalmi iloitsee valtuuston päätöksestä, mutta ei silti juhli: "Olo on ristiriitainen"

Liminka
Megatuulessa toivotaan yhä hankkeen etenevän.
Megatuulessa toivotaan yhä hankkeen etenevän.
Kuva: VESA JOENSUU

Megatuuli Oy:n toimitusjohtaja Lauri Lammivaara sai tiedon Limingan kunnanvaltuuston maanantaisesta päätöksestä Rantalakeudelta. Lammivaara ei valtuustoseminaarin linjauksesta huolimatta vielä heitä kirvestä kaivoon, vaan odottaa kunnanhallituksen käsittelevän asian yhtiölle myötämielisesti. Yhtiö suunnittelee Lautuannevalle seitsemän tuulivoimalan puistoa.

– Toivotaan, että hallitus tekee päätöksen kaavoituksen aloittamisesta. En näe nykytiedon valossa syytä, miksei kaavoitusta voisi aloittaa. Kaavaprosessissa alueen soveltuvuus selvitettäisiin seikkaperäisesti. Jos lopullinen päätös on tämä, on se valitettavaa maitaan vuokranneita maanomistajia kohtaan. Me taas menetämme potentiaalisen tuulivoima-alueen.