Li­min­gan kunta kertoo sääs­tä­vän­sä satoja tu­han­sia euroja lukion pe­rus­kor­jauk­ses­sa

Havainnekuva näyttää, kuinka lukion ensimmäisen kerroksen tilat uudistuvat remontissa kauttaaltaan, ja uudisosaan rakentuu valoisa opiskelijakunnan kahvilatila. Kahvilan ja äänieristettyjen pienryhmätilojen lisäksi alakertaan tulee moderni muuntuva oppimisympäristö, innovaatioareena.
Havainnekuva näyttää, kuinka lukion ensimmäisen kerroksen tilat uudistuvat remontissa kauttaaltaan, ja uudisosaan rakentuu valoisa opiskelijakunnan kahvilatila. Kahvilan ja äänieristettyjen pienryhmätilojen lisäksi alakertaan tulee moderni muuntuva oppimisympäristö, innovaatioareena.
Kuva: Lukkaroinen Arkkitehdit

Limingan lukion peruskorjaus- ja uudistustyössä on käynnissä kaksi vaihetta: hankkeessa korjataan vanhaa koulurakennusta ja rakennetaan uutta konserttisalia lukion viereen. Yli 300 oppilaan lukio jatkaa toimintaansa peruskorjattavissa tiloissa koko hankkeen ajan. Kunta kertoo tiedotteessaan, että uudet tilat valmistuvat joulukuussa 2022.

– Yhteistoiminnallisen KVR-urakkamallin valitsemiseen vaikutti vahvasti se, että lukion ei tarvinnut siirtyä väistötiloihin remontin ajaksi. Jo nyt olemme nähneet, että osallistava ja yhdessä asetettuihin tavoitteisiin nojaava tapa suunnitella ja rakentaa on kullanarvoinen. Koska lukion ei tarvinnut väliaikaisesti muuttaa, kunta säästää satoja tuhansia euroja, kunnan tekninen johtaja Simo Pöllänen sanoo tiedotteessa.

KVR-urakkamallin mukaisesti uudistuksen tavoitteet ja kustannusraamit on suunniteltu ja urakkakilpailutus arvioitu moniammatillisesti teknisen toimen, lukion henkilökunnan, rakennusurakoitsijan, arkkitehtien ja muiden suunnittelijoiden yhteistyönä.

– Koulun toimiminen peruskorjauksen keskellä vaatii erityisen tiivistä ja avointa yhteydenpitoa kaikkien osapuolten kesken. Muun muassa kulkuväylät ja koulun käytössä olevien tilojen erottaminen työmaa-alueesta on suunniteltu huolellisesti, jotta lukiolaisten on turvallista käydä koulua ilman häiriöitä, rakennuttajakonsultti Ari-Matti Jänkälä A-Insinööreistä kertoo.

Lukion ensimmäisen kerroksen tilat uudistuvat remontissa kauttaaltaan, ja uudisosaan rakentuu opiskelijakunnan kahvilatila. Kahvilan ja äänieristettyjen pienryhmätilojen lisäksi alakertaan tulee muuntuva oppimisympäristö, innovaatioareena, jossa voi työskennellä isommissa ja pienemmissä ryhmissä. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Lukkaroinen Arkkitehdit.

Limingan vanhan konserttisalin tilalle nousee uusi 320-paikkainen kulttuurisali, jonka teleskooppikatsomo on muunneltavissa käyttötarkoituksen mukaan.

– Se toimii paitsi konserttisalina ja näyttämönä myös lukion auditoriona, tilana ylioppilaskirjoituksille sekä muunneltavana opetustilana. Akustiikalla ja äänieristyksellä on suuri merkitys, Simo Pöllänen sanoo.

Myös Limingan seudun musiikkiopisto saa konserttisalista käyttöönsä uuden tilan harjoitteluun ja esityksiin. Akustiikan saliin on suunnitellut A-Insinöörit.

KVR-urakoitsijana toimiva Rakennusliike Sorvoja on antanut kohteelle 10 vuoden takuuajan.