Kirjallisuus: Lu­ku­tär­pit lomaan – Näitä kirjoja la­keu­den kir­jas­toam­mat­ti­lai­set suo­sit­te­le­vat

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Li­min­gan kes­kus­taan suun­ni­tel­laan pyö­rä­baa­naa – samalla myös tien ra­ken­net­ta aiotaan pa­ran­taa

Liminka. Limingan keskustan läpi välille Lumijoentie–Lippitie suunnitellaan pyöräbaanaa. Limingan kunta on käynnistänyt yhdessä Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen kanssa pyöräbaanan katusuunnitelmien tekemisen.

Suunnitelmassa yhdistetty jalankulku- ja pyöräilyväylän parannettaisiin pyöräbaanaksi. Suunnittelu sisältää myös maantien kevyen rakenteen parantamisen Lumijoentien ja Kauppakadun välillä.

Suunnittelu etenee Asemanseudun asemakaavamuutoksen rinnalla. Asemakaavamuutoksen myötä katusuunnitelmaa koskeva osuus maantiestä tullaan muuttamaan kaduksi kadunpitopäätöksellä.

Kiinteistön omistajat ja muut asianosaiset sekä ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin suunnitelma saattaa vaikuttaa, ovat oikeutettuja lausumaan mielipiteensä ja olla tutkimuksissa paikalla. Mielipiteet on toimitettava kirjallisena viimeistään 27. helmikuuta Limingan kunnan kirjaamoon.

Katusuunnitelmasta tullaan järjestämään yleisötilaisuus. Katusuunnitelmaehdotus asetetaan valmistumisen jälkeen nähtäville, jolloin kuntalaisilla tai muilla asianosaisilla on mahdollisuus antaa muistutus suunnitelmasta.

Katusuunnitelma valmistuu 31. lokakuuta 2023 mennessä.