Terveys: Jopa kol­man­nes muis­ti­sai­rauk­sis­ta olisi eh­käis­tä­vis­sä viiden sormen oh­jeel­la

Koulut: Luo­to-ryh­mäs­sä saa opis­kel­la omaan tahtiin – "Täällä ei tar­vit­se pelätä mi­tään", Riina kehuu

Mainos: Talvitarjouksena Rantalakeus Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Liian moni katsoo enemmän äly­lait­tei­ta kuin toisia silmiin – tyr­nä­vä­läis­läh­töi­nen psy­ko­lo­gi jul­kai­si kirjan ar­vos­tuk­ses­ta

Pekka Tölli kirjoitti sellaisen tietokirjan, jonka olisi itse halunnut lukea.

Tyrnävä

Halusin kirjoittaa kirjan arvostuksesta, koska se, miten me tulemme nähdyiksi ja arvostetuiksi vaikuttaa todella keskeisesti meidän fyysiseen ja psyykkiseen vointiin, tyrnäväläislähtöinen psykologi Pekka Tölli kertoo.

Arvostuksen kokeminen on ihmisen perustarve siinä missä nukkuminen tai syöminen.  Jos ihminen kokee tulleensa nähdyksi ja arvostetuksi, hän voi hyvin. Jos ihminen ei koe näin, hän voi pahoin.

– Huomasin tämä jo aiemmin työskentelin rahoitusalalla 15 vuotta. Sen jälkeen kun opiskelin psykologiksi, sain ilmiöön uutta perspektiiviä ja työkalupakkia käsitellä sitä, Tölli sanoo.

Töllin esikoistietokirja Minä näen sinut: Arvostuksen psykologiaa julkaistiin Tammen kustantamana tammikuussa. Kirjan kirjoittaminen lähti omasta kiinnostuksesta asiaan.

– Yllätyksekseni huomasin, että arvostuksesta ei ole juurikaan kirjoja.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Tyrnävän kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin