Mainos: Black Friday -tarjouksena Rantalakeus Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Lasten ro­ko­tuk­set alkavat Li­min­gas­sa jo joulun vä­li­päi­vi­nä – par­hail­laan rek­ry­toi­daan lisää ro­ko­tus­hen­ki­lö­kun­taa

Liminka

Lasten eli 5-11 –vuotiaiden rokotukset alkavat Limingassa jo joulun ja uuden vuoden välissä viikolla 52.

Limingassa lasten rokotuksiin voi varata ajan nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse. Toistaiseksi rokotuksia ei hoideta kouluterveydenhuollon kautta.

Tällä viikolla Suomeen on tullut THL:n mukaan 162 000 lasten rokotusannosta. Seuraavat toimitukset tulevat ensi vuonna viikolla 1. Jakelu kuntiin alkaa välittömästi rokote-erien saavuttua.

THL ilmoittaa lasten rokotusjärjestyksen aikaisintaan tammikuussa. Ensimmäisessä vaiheessa rokotetaan riskiryhmiin kuuluvat lapset.

Lasten rokotusten alkaessa myös rokotushenkilökuntaa on lisättävä.

– Meillä on nyt rekrytointi menossa, ja toivottavasti saamme palkattua lisää työntekijöitä. Olemme tehneet työsopimuksen esimerkiksi harjoittelunsa päättäneen opiskelijan kanssa ja tarjonneet rekrytoitaville töitä useamman kuukauden ajaksi, kertoo Limingan kunnan johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi.

– Olemme jo pitkään tehneet pidempiä työsopimuksia, koska lyhyisiin sijaisuuksiin on vaikea saada työntekijöitä, lisää hoito- ja hoivatyönjohtaja Riitta Ruottinen.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek kertoi Ylen haastattelussa, että lapsille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta käytetään tälle ikäryhmälle tarkoitettua valmistetta.

Suositut walk in -koronarokotukset jatkuvat Limingassa myös ensi vuonna.

– Lauantaisin rokotuksella on käynyt 80-120 ihmistä. Myös ajanvarauksella on ollut aikoja saatavilla jopa loppiaisviikolle, kertoo Ruottinen.

Korjattu juttua 17.12. klo 10.44: Lasten rokotukset alkavatkin jo viikolla 52 eivätkä vasta loppiaisen jälkeen.