Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Kun­nos­tuk­seen meni talvi ja puolet kesää: Ristoa ja Kalevia jän­nit­ti, miltä pressun alla vuosia säi­ly­tet­ty vanha vos­sik­ka näyt­täi­si nyt – ­hii­ren­pe­siä ei onneksi löy­ty­nyt

Risto Tikkasen ja Kalevi Kerttulan kolmisenkymmentä vuotta sitten entisöimä vossikka on yhä priimakunnossa. – Jos sillä ajettaisiin, valjaiden olisi oltava hienot ja hevosen komea, sanoo Tikkanen.

Kempele

Kempeleläisiä serkuksia, Risto Tikkasta ja Kalevi Kerttulaa kieltämättä hieman jännitti, kun he muutama viikko sitten ottivat pressun ja kangassuojan pois. Miltä mahtaisi 90-luvulla huolella kunnostettu, 1800-luvun loppupuolelta peräisin oleva vossikka näyttää? Olisivatko hiiret tehneet nahkaverhoiltuihin istuimiin pesiään? Olisiko ruoste raiskannut metalliosat?Helpotus oli suuri, kun suojien alta löytyi priimakuntoinen kulkupeli, joka vaati vain pieniä maalipaikkauksia. Puhdistuksen ja rasvauksen jälkeen se olisi valmis valjastettavaksi hevosen perään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita. Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.