Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

"Kou­lu­kiu­saa­mi­sen pal­jas­tu­mi­nen voi edel­leen olla vai­keaa, sillä lapsi tai nuori voi hävetä asiaa, eikä uskalla sanoa sitä ääneen" – Kem­pe­lees­sä kiu­saa­mi­sen es­tä­mi­sek­si on tehty vuosia mää­rä­tie­tois­ta työtä

Kaikki kunnan viisi koulua ovat vahvasti mukana kiusaamisen vastaisessa toimenpideohjelmassa.

Kempele

Määrätietoinen työ koulukiusaamisen vastaisessa työssä toi Kempeleelle Vuoden KiVa-kunta -tunnustuksen. Palkintoperusteissa todetaan kunnan koulujen osallistuneen sinnikkäästi ja ahkerasti kyselyihin useana vuonna, eri vuosiluokille suunniteltuja KiVa .-oppitunteja pidetään järjestelmällisesti ja toimintamalliin liittyviä kiusaamisen puuttumisen malleja hyödynnetään aktiivisesti.

Ketolanperän koulu oli ensimmäisten suomalaisten pilottikoulujen joukossa vuonna 2007, kun Turun yliopistossa kehitettyä kiusaamisen vastaista toimenpideohjelmaa jalkautettiin. Tuolloin rehtorina toiminut, nykyisin Kirkonkylän koulun yläluokkien erityisopettaja työskentelevä Päivi Näyhä-Laakko kertoo sekä koululaisten ja opettajien innostuneen uudesta toimintamallista.

– Kiusaamisen selvittely oli aina haastavaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita. Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.