Urheilu : Ran­ta­la­keus-maas­to­jen infon löydät täältä

Mainos: Oletko jo ti­lan­nut Ran­ta­la­keu­den vii­kon­lo­pun uu­tis­kir­jeen? Ellet, tilaa tästä!

Ko­ro­na­tar­tun­to­jen määrä laskee, Poh­jois-Poh­jan­maa lä­hes­tyy ko­ro­na­epi­de­mian pe­rus­ta­soa – vii­mei­sen kahden viikon aikana tar­tun­to­ja ollut koko alueel­la yh­teen­sä 84

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan Pohjois-Pohjanmaan rajoitusten lieventämistä voidaan käsitellä, jos pääsiäinen sujuu turvallisesti ja kun rokotukset etenevät.
Alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan Pohjois-Pohjanmaan rajoitusten lieventämistä voidaan käsitellä, jos pääsiäinen sujuu turvallisesti ja kun rokotukset etenevät.
Kuva: Pekka Peura

Koronatartuntojen määrä on laskenut Pohjois-Pohjanmaalla viimeisen viikon aikana. Alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan maakunta lähestyy koronaepidemian perustasoa, vaikka alue on yhä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Viimeisen 14 vuorokauden aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 84 koronatartuntaa. Sekä tartuntamäärät että koronaviruksen ilmaantuvuus ovat laskussa. Koronakoordinaatioryhmän mukaan suurin osa tartuntojen lähteistä saadaan selvitettyä ja tartuntojen jäljitys toimii hyvin.

Tiistaina Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku oli THL:n koronakartan mukaan 21,9 koronatapausta 100 000:aa asukasta kohden. Ilmaantuvuusluku on THL:n kertomien lukujen perusteella maan kolmanneksi matalin tällä hetkellä.

Koronatartuntojen määrä ei lähtenyt nousuun hiihtolomaviikkojen jälkeen. OYSin hallintoylilääkäri Terhi Nevalan mukaan kiitos tästä kuuluu kaikille lomaansa vastuullisesti viettäneille. Koronakoordinaatioryhmä toivookin Pohjois-Pohjanmaan asukkailta malttia pääsiäisen viettoon. Pääsiäistä toivotaan vietettävän turvallisesti ulkoillen perheen ja läheisten kanssa.

Koronakoordinaatioryhmä päätti yhä pitää viime viikolla linjaamansa koronasuositukset ja -rajoitukset voimassa. Viime viikolla ryhmä suositteli rajoitusten jatkamista 25. huhtikuuta saakka.  Ryhmän mukaan rajoitusten lieventämistä voidaan arvioida uudelleen, kun rokotukset etenevät ja jos pääsiäinen sujuu turvallisesti.