Mainos: Black Friday -tarjouksena Rantalakeus Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Ko­ro­na­nyrk­ki päätti pitää ko­ro­na­ra­joi­tuk­set en­nal­laan ainakin ensi viikon tiis­tai­hin saakka

Yleisötilaisuuksia ei voida pitää, eikä edes koronapassi auta tilanteeseen. Alueellinen Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä punnitsee tilannetta uudelleen ensi viikon tiistaina.

Koronatartunnat olivat tiistaina aavistuksen verran laskussa Pohjois-Pohjanmaalla, mutta syy ei ole tiedossa. Se saattaa johtua esimerkiksi vähäisemmästä testauksesta.
Koronatartunnat olivat tiistaina aavistuksen verran laskussa Pohjois-Pohjanmaalla, mutta syy ei ole tiedossa. Se saattaa johtua esimerkiksi vähäisemmästä testauksesta.
Kuva: Anssi Jokiranta

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti tiistaina jatkaa viime viikolla voimaan tulleita rajoituksia. Muun muassa sisällä pidettäviin yleisötilaisuuksiin kohdistuvia rajoituksia jatketaan edelleen noin viikon päähän.

– Punnittiin tilannetta ja todettiin, että tilanne ei ole oleellisesti muuttunut – jos ei huonompaan, niin ei parempaankaan suuntaan. Teholla ja erikoissairaanhoidossa Oulun yliopistosairaalassa on pysynyt samanlainen kuormitus, kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin vs. hallintoylilääkäri Kati Ojala.

Seuraavan kerran ryhmä kokoontuu ensi viikon tiistaina ja päättää, jatketaanko rajoituksia vielä senkin jälkeen.

– Koko ajan seurataan tilannetta, milloin omikron-muunnos iskee tännekin. Vielä siitä ei ole merkkejä, eli se on vasta tulossa. Tartuntaluvut ovat ihan pikkuisen hellittäneet, mutta ei voida tietää, mistä se johtuu. Johtuuko se joulun pyhistä vai siitä, että ihmiset eivät ole käyneet testeissä kuten aikaisemmin, Ojala pohtii.