Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Kem­pe­lee­seen yli puoli mil­joo­naa pyö­räi­ly­reit­tien ra­ken­ta­mi­seen – Lin­na­kan­kaan ja Met­so­kan­kaan sekä Baanan ja Kiek­ko­tien vä­li­sil­le pyö­räiy­rei­teil­le tukea Tra­fi­co­mil­ta

Kempele

Kempeleen kunta on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta tukea pyöräilyreittien rakentamiseen. Suurin avustuspotti eli 573 500 euroa tuli pyöräilyn pääreitin rakentamiselle välille Linnakangas – Metsokangas. Baanan ja Kiekkotien välistä aluereittiä tuetaan 69 750 eurolla.

Kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta 2020 tuetaan yhteensä 51 hanketta eri puolilla Suomea. Tuen kokonaismäärä on yhteensä 31,5 miljoonaa euroa, mikä on ennätyksellisen suuri. Tuetuilla hankkeilla parannetaan kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuutta, sujuvuutta ja turvallisuutta kaupunkien ja kuntien katuverkoilla.

Avustuksella tuettiin ensisijaisesti hankkeita, joilla vaikutetaan vähentävästi liikenteen päästöihin sekä lisätään kävely- ja pyöräilymatkojen määrää ja kulkutapaosuutta parantamalla arkikävelyn ja -pyöräilyn olosuhteita ja houkuttelevuutta.

Lue tämä ja muut Kempeleen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_