Mainos: Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 2 kk 6,75 eu­rol­la. Tilaa tästä.

Tilaajille

Kem­pe­leen Kir­kon­ky­län koulun D-talon op­pi­laat siir­ty­vät väis­tö­ti­loi­hin ensi vuoden alusta – moni val­tuu­tet­tu toivoi vuo­si­kus­tan­nuk­siin sääs­tö­jä, mutta Kris­til­lis­de­mo­kraat­tien Leena Askeli muis­tut­ti väis­tö­ti­lois­sa­kin nou­da­tet­ta­van ope­tus­suun­ni­tel­maa: "Jon­kin­lai­nen kri­tee­ris­tö on oltava"

Valtuusto hyväksyi Metsärinteelle Karhunlenkin kaavamuutoksen – syksyllä tarjolla uusia tontteja.

Kempele

Kunnanvaltuusto keskusteli pitkään Kirkonkylän koulun D-talon väistötilojen hankkimisesta, vaikka asiaa on käsitelty jo maaliskuun seminaarissa. Valtuusto päätti yksimielisesti hankkia väistötilat, mutta näkökulmia hankkeeseen esitettiin useita. Moni valtuutettu toivoi arvioidun miljoonan euron vuosittaisen käyttökustannuksen vielä pienevän.

D-talossa olevat oppilaat siirtyvät vuodenvaihteessa väistötiloihin.
D-talossa olevat oppilaat siirtyvät vuodenvaihteessa väistötiloihin.
Kuva: Mirko Kovalainen

Tekninen johtaja Tuomo Perälä kävi läpi D-talon sisäilmaongelmien vaiheita. Tutkimuksia ja korjauksia on tehty useita, mutta oireilut eivät ole vähentyneet. Päinvastoin. Kun lukuvuoden 2018-2019 aikana oiretuntemuksia oli rakennuksen alakerrassa 55 oppilaalla ja yläkerrassa 56 oppilaalla, ovat luvut tämän lukuvuoden aikana olleet alakerran osalta 62 ja yläkerrassa 83.