Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Katso kuvat: Li­min­gan Ojan­pe­rän koulu täyttyi kir­ja­hah­mois­ta – My Fa­vou­ri­te Book Cha­rac­ter Daylla vauhtia lu­ku­ki­saan

Liminka
Heinähattu ja Vilttitossu olivat suosittuja hahmoja.
Heinähattu ja Vilttitossu olivat suosittuja hahmoja.
Kuva: Raija Johnson ja Heidi Kodis

Perjantaina Ojanperän koulun käytävillä liikkui  merkillisiä hahmoja. Pelottavimmalta näyttivät Mörkö, Luuranko ja Sherlock. Joukossa oli monia Pikku-Myy-hahmoja, Peppejä, Pokemoneja ja yksi unelias Herra Hakkarainenkin ja eksyneen näköinen Paddington Bear Englannista. He kaikki olivat tulleet My Favourite Book Character Dayn päivänavaukseen, joka käynnisti kaksi viikkoa kestävän lukukisan ja ennakoi tulevan viikon Aleksis Kiven päivää ja suomalaisen kirjallisuuden päivää.

Pepit (Jonna Helala, Ermela Bufi), Paddington Bear (Jessica Potts) ja Lehmä (Jaana Sohlo) nauttivat päivästä täysin siemauksin. Työpajojen vetäjiä odotti taukotuvalla kirjallisuushahmokakut. Kirjanmerkkityöpaja oli suosittu yläkerran työpaja. Jännittävä ja suosittu ”Lue kirjaa taskulampun valossa” -tapahtuma täytti koko koulun alakerran.
Pepit (Jonna Helala, Ermela Bufi), Paddington Bear (Jessica Potts) ja Lehmä (Jaana Sohlo) nauttivat päivästä täysin siemauksin.
Pepit (Jonna Helala, Ermela Bufi), Paddington Bear (Jessica Potts) ja Lehmä (Jaana Sohlo) nauttivat päivästä täysin siemauksin.
Kuva: Raija Johnson ja Heidi Kodis

Päivän aikana oppilaat osallistuivat työpajaan, jossa valmistettiin kirjanmerkki 4H:n Anitta Heikkisen ohjauksessa, mietittiin supersankaria superkirjastotäti Salla Kanasen avustuksella ja päähenkilöä englannikielisen Paddington Bearin alias Jessica Pottsin luotsaamana. Yksi jännittävimmistä ja samalla suosituimmista tehtävistä oli ”Lue kirjaa taskulampun valossa”. Sen olivat organisoineet nelosluokkien opettajat.

Päivänavauksessa nähtiin catwalkilla oppilaita ja henkilökuntaa pukeutuneena eri kirjallisuuden hahmoiksi. Heillä oli mahdollisuus myös kuvauttaa itsensä koulun ruokasalissa. Kuvaajana oli vanhempaintoimikunnan jäsen Jaana Sohlo, joka oli itse pukeutunut Lehmäksi.

Päivän aikana lanseerattiin kaksi viikkoa kestävä lukukisa, joka päättyy ennen syyslomaa. Kisassa kerätään lukuminuutteja ja lukutavat ovat luovia. Kaikki kisassa mukana olleet osallistuvat kirjapalkintojen arvontaan. Lokakuu on lukukuu!

Tunnistatko alla olevat kirjallisuushahmot?

Mihin kirjaan nämä hahmot liittyvät? Mikä kirjallisuushahmo on tämä? Mikä kirjallisuushahmo on tämä? Mikä kirjallisuushahmo on tämä? Mikä on tämän kirjan takana? Mikä kirjallisuushahmo on tämä? Mikä kirjallisuushahmo on tämä? Mikä kirjallisuushahmo on tämä? Mikä kirjallisuushahmo on tämä? Mikä kirjallisuushahmo on tämä? Mikä kirjallisuushahmo on tämä?
Mihin kirjaan nämä hahmot liittyvät?
Mihin kirjaan nämä hahmot liittyvät?
Kuva: Jaana Sohlo