Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kak­sois­rai­de on pu­hut­ta­nut jo pit­kään, Heli toivoo sin­nik­kyyt­tä poh­joi­sen kan­san­edus­ta­jil­ta myös vaalien jälkeen

Pääkirjoitus

Kaksoisraiteen tulosta on Oulun seudulla puhuttu jo ties kuinka kauan. Limingan kunnan entinen kaavoitusarkkitehti Pentti Kela huomautti Väyläviraston maanantaisessa infotilaisuudessa, että jo hänenkin aikana kaksoisraide otettiin kaavoituksessa huomioon. Niin toimitaan edelleen, sillä Limingassa, Kempeleessä ja Oulussa toivotaan hartaasti, että kahdet raiteet vievät jonain päivänä Ouluun ja Oulusta pois.

Kaksoisraide toisi pohjoiseen työtä, elinvoimaa ja hyvinvointia, ratkaisisi monia junaliikenteen pullonkauloja ja toisi helpotusta paikoin pahoiksikin havaittuihin melu- ja tärinäongelmiin. Vaikka lähijunaliikenne olisi mahdollista käynnistää jo nyt, kaksoisraide helpottaisi senkin tuloa.

Mutta. Jos ratasuunnitelman tekemistä on kunnissa jouduttu odottamaan pitkään, niin radan varsinaista rakentamista joudutaan odottamaan myös kotvanen. Väyläviraston projektipäällikkö Eero Virtanen arveli, että rakentaminen olisi ajankohtaista aikaisintaan 2030-luvulla, jos eduskunnasta vain tehtäisiin rakentamisesta rahoituspäätös.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin