Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kaipuu luon­toon on eli­ni­käis­tä: "On toi­vot­ta­vaa, että ikä­ih­mis­ten mah­dol­li­suut­ta oman luon­to­suh­teen­sa vah­vis­ta­mi­seen tuetaan myös tee­ma­vii­kon ul­ko­puo­lel­la"

Pääkirjoitus

Sunnuntaina vietettävä valtakunnallinen Vanhustenpäivä ja sitä jatkava Vanhustenviikko nostavat tänä vuonna teemakseen luontosuhteen. Luonto antaa voimaa -otsikolla monet lakeudenkin Vanhustenviikon tapahtumat tapahtuvat ulkona ja luonnossa.

Asia on tärkeä. Jokaisella meillä on omanlaisemme luontosuhde. Monilla ikääntyneillä se on paljon vahvempi kuin tämän päivän lapsilla ja nuorilla, sillä luonto ja luonnossa liikkuminen ovat kuuluneet menneinä vuosikymmeninä vahvasti osaksi elämää. Siksi mahdollisuus päästä luontoon tulisi mahdollistaa myös niille ikäihmisille, jotka eivät siihen itsenäisesti pysty.

Toisaalla tässä lehdessä toivotaan vapaaehtoisia ulkoiluttajia esimerkiksi laitoksissa olevien vanhusten avuksi. Tehtävä on tärkeä ja varmasti antaa myös tekijälleen paljon.

On toivottavaa, että ikäihmisten mahdollisuutta oman luontosuhteensa vahvistamiseen tuetaan myös teemaviikon ulkopuolella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.