Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Jouko Etelä: "Minun lap­suu­te­ni Kempele oli vaa­ti­ma­ton, lämmin, toi­sis­taan huo­leh­ti­va ja tal­koi­le­va paikka"

Tämän pirulaisen ilmestymisestä on vuosi. Miten tämä mitätön kausiflunssa muuttui elämää hallitsevaksi tekijäksi, kuten asiantuntijat meille uskottelivat? Toimintaamme a on jouduttu rajoittamaan: eläkekerhot ovat katkolla ja kaupassa on nopeasti piipahdettu. Ikätovereita tavatessa puheet koskettavat harrastetilojen sulkemisia, esimerkiksi Zimmaria,  joka on myös virkistys- ja keskusteluyhteyspaikka. Kokoukset on siirtynyt Teamsiin. Onneksi meillä on nämä digiloikat ja valokuidut.

Minun lapsuuteni Kempele oli vaatimaton, lämmin, toisistaan huolehtiva ja talkoileva paikka. Vajaa kymmenen vuotta ennen minun syntymääni vanhemmat ikäluokat olivat kokeneet sodan kauhut. Syntymäkotini ikkunat oli vuorattu sanomalehdillä, kun pommikoneet ujelsivat idän taivaalta. Oululaisia pakolaisia oli sulloutunut siskonpeteille. Hyvä tahto ja lämmin sydän auttoivat naapuria hädässä. Monet näistä ikäihmisistä ovat kokeneet nykyiset poikkeustilat kukin omilla tahoillaan Suomessa.