HyXo- ja Pää­höy­ry-yh­tiöt ra­ken­ta­vat uuden poh­joi­sen toi­mi­pis­teen­sä Kem­pe­lee­seen – Oulun toi­min­not siir­ty­vät ko­ko­nai­suu­des­saan Za­tel­liit­tiin

HyXon ja Päähöyryn on tarkoitus muuttaa uusiin toimitiloihin kesällä 2023.
HyXon ja Päähöyryn on tarkoitus muuttaa uusiin toimitiloihin kesällä 2023.
Kuva: Kate Salminen

HyXo- ja Päähöyry-yhtiöt rakentavat uuden pohjoisen toimipisteensä Kempeleeseen. Huhtikuussa solmitun tonttikaupan myötä siirtyvät HyXo- ja Päähöyry-yhtiöiden toiminnot Oulusta kokonaisuudessaan Kempeleen Zateliittiin rakentuvalle toimipisteelle.

Rakennuslupaprosessi uusille toimitiloille on jo käynnissä, ja rakentamisen on määrä alkaa kesällä 2022. Uudet toimitilat rakentuvat 5 320 neliön suuruiselle tontille Linnunrata-nimisen tien varteen.

HyXo- ja Päähöyry- yhtiöt kartoittivat sijainniltaan toimivaa tonttia, johon uusi pohjoisen toimipiste voitaisiin rakentaa. Tarjolla olleiden vaihtoehtojen joukosta Kempele nousi selkeäksi ykköseksi.

– Kempeleen logistinen sijainti E4 moottoritien varrella, 10 minuutin päässä lentoasemalta ja Oulusta tarjosivat meille oikeanlaisen paketin. Kun sopiva tontti löytyi vielä mukavasti rakennusvalmiina, oli valinta selvä,  HyXo- ja Päähöyry-yhtiöiden konserninjohtaja Harto Viiala sanoo yhtiön tiedotteessa.

HyXo- ja Päähöyry- yhtiöillä on toimipisteitä kattavasti koko Suomessa, Oulussa sijaitsevissa tiloissa yhtiöt ovat toimineet jo yli 30 vuotta.

– Toimintojemme kasvaessa ja muuntuessa, tarvitsimme kipeästi nykyisiä tarpeitamme vastaavia tiloja. Kiinteistöyhtiömme omistuksessa olevat tilat Oulussa eivät mahdollistaneet enää edes muutostöiden avulla toiminnan kasvamista, kertoo Harto Viiala.

– Zatelliitin yritysalue on osoittautunut yritysten näkökulmasta vetovoimaiseksi – tonttien logistinen sijainti ja yritysten tarpeita ajatellen tehty kaava ovat houkutelleet alueelle jo kymmeniä yrityksiä, Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi iloitsee.

Monialainen konserni tuo työpaikkoja tullessaan

HyXo- ja Päähöyry-yhtiöihin kuuluvista yrityksistä Pohjois-Suomen toimipisteellä työskentelee henkilöstöä vedenkäsittelyasiantuntijalta HyXo Oy:stä, energia-alan toimijalta Höyrytys Oy:ltä ja mittausteknologian erikoistuneelta MittausGuru Oy:ltä.

Uusien toimitilojen myötä noin 20 hengen henkilöstö siirtyy kokonaisuudessaan työskentelemään Kempeleeseen.

– Uudet toimitilat parantavat nykyisten toimintojen työskentelyolosuhteita. Monialaisessa toiminnassamme on mukana konttorissa työskentelevien tietotyöntekijöiden lisäksi myös huoltotoimintojen suorittamista niin mekaanisille kuin mittalaitteille. Uudet toimitilat voidaan suunnitella vastamaan kaikkia toimintojemme vaatimuksia. Toimintojen on tarkoitus muuttaa kokonaisuudessaan uusiin toimitiloihin kesällä 2023, Harto Viiala toteaa.