Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­alueel­la jou­du­taan so­peut­ta­maan toi­min­taa jo en­sim­mäi­se­nä vuonna: "Toi­vot­ta­vas­ti keinona ei ole pelkkä sääs­tö­höy­län käyt­tö", huo­maut­taa pää­toi­mit­ta­ja

Pääkirjoitus

Maanantaina aluevaltuuston kokouksessa hyväksyttiin hyvinvointialuestrategia. Se on tärkeä paperi toiminnan käynnistämisen kannalta ja siitä mitä maakunnassamme sotepalvelujen osalta halutaan. Annettu palvelulupaus on kaunis: ”Hyvinvointi, terveys ja turvallisuus - yhdessä tehden”. Se on hyvä tähtäin ja ohjenuora palveluverkkoa tarkasteltaessa.

Samassa kokouksessa kuultiin myös vahvaa talousviestiä. Esimerkiksi valtiovarainministeriön muutosjohtaja muistutti toiminnan uudistamisesta, jotta myös tarvittavia investointeja voidaan rahoittaa. Kokouksessa tuli esille sekin, että jo ensimmäisen toimintavuoden aikana hyvinvointialueella on luvassa sopeutustarvetta – se edellyttää palvelujen ja rakenteiden rohkeaa uudistamista. Toivottavasti keinona ei ole pelkkä säästöhöylän käyttö, vaan että maakunnassa otettaisiin laajasti käyttöön jo kuntakaudella hyväksi havaittuja toimintamalleja.