Rantalakeus-maastot: Ter­ve­tu­loa juok­se­maan koko per­heel­lä – katso ai­ka­tau­lu täältä

Mainos: KeKi pronssille, seuraa joukkuetta jatkossakin Rantalakeus Digissä: 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Huikun huol­to­ra­ken­nuk­sen WC-ti­lat ovat taas käy­tös­sä: YIT kävi pää­siäi­sen tie­noil­la tyh­jen­tä­mäs­sä ves­so­jen lo­ka­säi­liöt

Jatkosta ei ole tietoa ja wc-tilojen huollosta vastaavaa tahoa selvitetään.

Hailuoto

Hailuodon Huikun huoltorakennuksen vessa on jälleen käytössä, kun YIT kävi pääsiäisen tienoilla tyhjentämässä vessan lokasäiliöt. Vessat olivat viime syksystä lähtien pois käytöstä, koska lokasäiliöitä ei ollut tyhjennetty edellisen urakoitsijan luopuessa wc-tilojen kunnossapidosta.

Huoltorakennuksen ylläpidosta vastaavaa tahoa ei ole tiedossa. Asian selvittely on Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksella työn alla.

Kahvilayrittäjä Jouko Ervastin mukaan pois käytöstä olleet vessat ovat saattaneet vaikuttaa Grilli-kahvila Farestiinan asiakasmääriin. Nyt saniteettitilat ovat toistaiseksi asianmukaisessa kunnossa. Pääsiäisviikonloppu oli kuitenkin asiakasmääriltään vähälukuinen.

– Muutamia asiakkaita kävi, mutta aika hiljaista oli. Kotimaanmatkailu on ollut suosiossa lähiaikoina ja parin viime kesän aikana kävijöitä on ollut melko mukavasti. Katsotaan mitä kesä tuo tullessaan, Ervasti sanoo.