Mainos: Talvitarjouksena Rantalakeus Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Hilja Grön­for­sin mie­les­tä Li­min­gan ilmasto on "ter­vet­tä perää" – Ro­ma­ni­muu­sik­ko kävi ker­to­mas­sa kult­tuu­ris­taan tai­de­kou­lun sar­ja­ku­va­lin­jan opis­ke­li­joil­le

Limingan taidekoulun sarjakuvalinjan vuotuinen teos on romanikulttuurista kertova Kuninkaan kaupunki, jota tehdään elokuvakäsikirjoittaja ja ohjaaja Katariina Lillqvistin käsikirjoituksen pohjalta. Lillqvist valmistelee aiheesta animaatioelokuvaa, joka nähdään Oulun kulttuuripääkaupunkivuonna 2026. Elokuvassa kuullaan Hilja Grönforsin musiikkia.

Liminka

Limingan taidekoulun sarjakuvalinjan opiskelijat valmistelevat parhaillaan vuotuista sarjakuvajulkaisuaan. Kuninkaan kaupunki kertoo orpojen romanisisarusten Feijan ja Sagan tarinaa.

Kun lahtelainen muusikko, laulaja ja romanikulttuurin moniottelija Hilja Grönfors vieraili taidekoululla viime viikolla, hänellä oli valmistuvissa töissä myös tarkennettavaa ja korjattavaa.

– Esimerkiksi päähenkilöiden vaatetuksessa. Kun nämä sarjakuvat päätyvät heimon luettavaksi, jäljen on oltava meidän kulttuurimme mukaista. Aina on oltava tarkkana, kun valtakulttuurissa kerrotaan vähemmistön asioista, jottei ketään loukata, Grönfors sanoo.

Romanimies ei voi esimerkiksi esiintyä kuvissa paitahihasillaan. Vähissä vaatteissa ei esiinnytä muutenkaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin