Kirjallisuus: Lu­ku­tär­pit lomaan – Näitä kirjoja la­keu­den kir­jas­toam­mat­ti­lai­set suo­sit­te­le­vat

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Hai­luo­dos­sa jär­jes­te­tään tällä vii­kol­la kaksi ylei­sö­ti­lai­suut­ta yk­si­tyis­tei­den tal­vi­kun­nos­sa­pi­dos­ta: " Uu­dis­tu­neen lain­sää­dän­nön ja hal­lin­to-oi­keu­den lain­tul­kin­nan vuoksi käy­tän­tö on muu­tet­ta­va"

Hailuoto

Kunta järjestää kaksi keskustelutilaisuutta yksityisteiden talvikunnossapidosta. Ensimmäinen toteutetaan lähitapaamisena keskiviikkona 16. kesäkuuta kello 18-20 Luotosalissa ja toinen Teams-etäkokouksena torstaina kello 18-20. Tilaisuudet järjestetään Erätauko -keskustelutilaisuuksina.

Tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen.

Yksityistielain mukaan yksityisteiden kunnossapitoa voidaan avustaa tai tien kunnossapito voidaan osoittaa kunnan suoritettavaksi kokonaan tai osittain, mutta teiden on täytettävä lakiin kirjatut kriteerit: tietä koskevien asioiden hoitamista varten on perustettu tiekunta ja että tiekuntaa ja yksityistietä koskevat tiedot yksityistierekisterissä sekä tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä ovat lain mukaiset.

Sopimus- ja pihateitä kunta voi avustaa kuntalain perusteella. Kunta on uudistamassa avustuskäytäntöjä uuden lain mukaisiksi, mutta kuntalaiset ovat tehneet aloitteen yksityisteiden talvikunnossapidon pysyttämisestä ennallaan.

Kunta pyytää tiekuntia ilmoittamaan ensi vuoden alussa alkavan itsejärjestettävän talvikunnossapidon yhteishenkilön Maanmittauslaitokselle.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Hailuodon kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin