Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

"A­loi­tam­me aamut töissä yh­tei­sel­lä kah­vi­het­kel­lä" – Oulun seudun omais­hoi­ta­jat ry sai so­siaa­li­alan Hy­vin­voi­va työ­paik­ka -pal­kin­non

Oulun seudun omaishoitajat ry.
Oulun seudun omaishoitajat ry.
Kuva: Nina Susi

Oulun seudun omaishoitajat ry on saanut sosiaalialan Hyvinvoiva työpaikka -palkinnon, jonka myöntää Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia. Talentia kertoo asiasta tiedotteessaan.

– Oulun seudun omaishoitajat ry:ssä työhyvinvointi on keskeinen osa työtä, ei vain yksi irrallinen palanen. Työntekijät tietävät omat työnkuvansa ja vastuualueensa, työn mitoitus on kunnossa ja johtaminen toimii, Talentian erityisasiantuntija Heidi Pekkarinen sanoo tiedotteessa.

Oulun seudun omaishoitajat ry:n työntekijöiden hyvinvointi on pitkäjänteisen työn tulosta, kertovat vastaava omaistoiminnan ohjaaja Minna Hernberg ja toiminnanjohtaja Minnamaria Salminen.

– Aloitamme aamut töissä yhteisellä kahvihetkellä. Säännöllisiin, koko henkilökunnan kokouksiimme tuomme aina työhyvinvointiasiaa. Kokous alkaa aina iloisten asioiden kierroksella, ja joka kerta myös työntekijät vuorotellen tuovat työhyvinvointiteemaan liittyvää asiaa kokouksen loppuun. Tyhy-päiviä järjestetään säännöllisesti, käytössämme on hyvät työterveyspalvelut, voimme pitää etätyöpäiviä sekä paljon muuta, Hernberg ja Salminen kertovat.

Talentian järjestämään Hyvinvoiva työpaikka -kilpailuun osallistui 75 sosiaalialan työpaikkaa. Voittajaksi valittu Oulun seudun omaishoitajat ry on 11 työntekijän työyhteisö, joka tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa alueen omaishoitajille.

Hyvinvoiva työpaikka -palkinto on 1 000 euroa, jonka voi käyttää työhyvinvointia tukevaan toimintaan.