Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ää­nes­täi­sin­kö itseäni kun­ta­vaa­leis­sa? - Minna Huu­sa­ril­le neljä vuotta val­tuus­tos­sa on vain li­sän­nyt kiin­nos­tus­ta yh­teis­ten asioi­den hoi­ta­mis­ta kohtaan

Kempele

Kun lähdin neljä vuotta sitten mukaan kuntapolitiikkaan, suurin pelkoni oli, tulenko muuttumaan ihmisenä jollakin tapaa. Ja kyllä, olen varmasti muuttunut. Asiat eivät ole enää niin musta-valkoisia kuin aikaisemmin.

Esimerkiksi vuoden 2019 talousarviokäsittelyssä valtuustossa esitettiin nuorten kesätyösetelin laajentamista useammalle ikäluokalle. Kyse oli noin 40 000 eurosta. Kyseessä oli erittäin kannatettava ehdotus. Talousarviota oli kuitenkin valmisteltu jo kuukausia valiokunnissa ja kunnanhallituksessa. Useita uusia virkoja oli tiputettu valmistelun aikana pois talousarviosta taloudellisista syistä. Mielestäni oli epäoikeudenmukaista, että emme voineet kokouksessa miettiä ja vertailla näitä muita tarpeita, joihin 40 000 euroa olisi voitu sijoittaa. Siksi en voinut äänestää ehdotuksen puolesta. Tiedän, että ennen valtuutetuksi pääsemistä olisin suhtautunut asiaan hyvin musta-valkoisesti ja ollut sitä mieltä, että esitys on ehdottomasti hyväksyttävä.