Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

15-vuo­tias Hai­luo­don teat­te­ri­fes­ti­vaa­li tuo saareen Til­le­ri­Tal­le­rin ja Lem­min­käi­sen temp­pe­lin

Hailuoto
Hailuodon teatterifestivaaliesitykset ovat levittäytyneet muun muassa Pöllänlahdelle.
Hailuodon teatterifestivaaliesitykset ovat levittäytyneet muun muassa Pöllänlahdelle.
Kuva: Heli Rintala

Hailuodon teatterifestivaali järjestetään taas heinäkuussa Hailuodossa. Avajaisia vietetään perjantaina 22. heinäkuuta kello 14 Vanhassa Höyrymyllyssä, kuvataiteilija ja näyttelijä Anneli Mahlamäen kuvataidenäyttelyn yhteydessä.

Viikonlopun festivaaliohjelmistoon kuuluu muun muassa Juha Hurmeen kirjoittama Lemminkäisen temppeli, jossa Ior Bock esittelee älyvapaan vision Suomen menneisyydestä. Näyttämöllä nähdään Juha Hurmeen, Eetu Känkäsen ja Kielo Kärkkäisen lisäksi Kuopion kaupunginteatterin Agnes -esityksessä ihastuttaneet Roosa Söderholm ja Emma Castrén. Musiikista vastaa nouseva laulaja & lauluntekijä Kielo Kärkkäinen.

Teatterifestivaalille kutsuttuna esitysvierailuna nähdään haapavetisen tanssiteatteri TilleriTallerin teos Tyttömetsä, jonka on käsikirjoittanut Katariina Numminen. TilleriTallerin nuoret tanssiharrastajat ovat vierailleet näytelmällään Nuori Näyttämö hankkeessa Kansallisteatterissa 2022 ja Tyttömetsä esitetään myös Jyväskylän harrastajateatterikesässä 2022. Teoksen on ohjannut tanssitaiteen maisteri Pia Varuhin-Palo.

Ohjelmistoon kuuluvat tuttuun tapaan myös Iltamat, seminaari sekä runsaasti oheisohjelmaa. Iltamissa juhlitaan tällä kertaa viisitoistavuotiasta festivaalia, joka on juurtunut Hailuotoon omannäköisenä piha- ja luontofestivaalina.

Juha Hurmeen, Jouni Rissasen ja Matti Rasin luotsaama esittävän taiteen festivaali viettää tänä vuonna 15-vuotisjuhliaan.