Kirjallisuus: Lu­ku­tär­pit lomaan – Näitä kirjoja la­keu­den kir­jas­to­am­mat­ti­lai­set suo­sit­te­le­vat

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Viiden vuoden käsityö syn­nyt­ti upean lop­pu­tu­lok­sen – Suomen kaunein tu­ki­pi­la­ri­kirk­ko avaa ovensa sun­nun­tai­na

Kempeleen Vanha kirkko otetaan taas seurakuntakäyttöön. Piispanmessu pidetään tulevana sunnuntaina. Siitä käynnistyvät juhlaviikot, jolloin kirkko palvelee monissa eri tapahtumissa. Remontin lopputulosta kannattaa käydä katsomassa.

Kempele
Kirkkosalin penkkien päällä on vielä ovia, mutta kaikki tavarat pääsevät paikoilleen ennen sunnuntain käyttöönottojuhlaa.
Kirkkosalin penkkien päällä on vielä ovia, mutta kaikki tavarat pääsevät paikoilleen ennen sunnuntain käyttöönottojuhlaa.
Kuva: Sanna Niemi

Kiitos hevosille. Ne ehkä isovihan aikaan 1700-luvun alkuvuosikymmeninä pelastivat Kempeleen vanhan kirkon. Tuolloin venäläiskasakat polttivat ja tuhosivat Perämeren rannikon kyliä, mutta Kempeleessä kirkkoa käytettiin hevostallina. Rakennus säilyi.

Perimätieto saattaa nyt hymyilyttää, mutta jos kirkko olisi poltettu, ei tilalle varmaankaan olisi rakennettu samanlaista tukipilarikirkkoa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Kempeleen kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin