Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Veeti pohtii Yh­dys­val­to­jen pre­si­den­tin­vaa­le­ja: "Vaikka voisi olettaa Trumpin hä­viä­vän ky­sei­set vaalit ai­kai­sem­man kau­ten­sa toimien poh­jal­ta, tulee kui­ten­kin muistaa vuoden 2016 vaalit"

Kempeleläisopiskelija miettii maailman tilaa.

Tämä vuosi on ollut koko maailmalle suuri koetus. Erilaiset kriisit ja erityisesti koronavirus on koetellut jokaisen maan kriisinhallintakykyä jo monta kuukautta ja koronan rantautuessa uudelleen moniin maihin toisen aallon myötä, nämä viruksen aiheuttamat yhteiskunnalliset ja taloudelliset ongelmat eivät ole menossa minnekään. Mutta yhteen maahan korona on iskenyt muita kovemmin ja tämä maa on tietenkin Yhdysvallat.

Jos on seurannut uutisia jonkin verran viimeisen puolen vuoden aikana, on varmasti jokseenkin perillä siitä, kuinka sekaisin tilanne Atlantin toisella puolella on tällä hetkellä. Mielenosoitusten, mellakoiden ja etenkin koronaviruksen runtelema maa on kokenut kovia, eikä loppua ongelmille ole näkyvissä.

Tavallisen yhdysvaltalaisen arki on ollut sekaisin jo pitkään monesta eri syystä, mutta kysyessä syypäätä näihin maata kohtaaviin ongelmiin, monen yhdysvaltalaisen sormi kääntyy osoittamaan istuvan presidentin suuntaan.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Kempeleen kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin