Mainos: Syksyn supertarjouksena Rantalakeus Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Väy­lä­vi­ras­to kar­toit­taa Poh­jois-Poh­jan­maan pyö­rä­tei­den kuntoa mo­bii­li­pe­lin avulla – Lue, miten sinäkin voi tienata rahaa pyö­räi­le­mäl­lä!

Väylävirasto toteuttaa heinäkuussa joukkoistetun pyöräteiden kuntokartoituksen Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. Kuntalaiset pääsevät tienaamaan rahaa kuvaamalla pyöräteiden vaurioita Crowdsorsa-sovelluksella, joka on ladattavissa sovelluskaupasta ilmaiseksi.

-
Kuva: Crowdsorsa

Jokainen voi ryhtyä kartoittamaan Pohjois-Pohjanmaan pyöräteitä ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella palkkiota vastaan. Kartoitustapahtuma käynnistyy säävarauksella lauantaina 15. heinäkuuta kello 10. Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike.

Pelaaminen tapahtuu puhelimeen ladattavalla sovelluksella, jossa Väyläviraston pyörätiet on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla videota pyöräillessään. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

– Peli päättyy, kun Pirkanmaan 400 kilometrin ja Pohjois-Pohjanmaan 720 kilometrin pyörätieverkot on saatu kartoitettua. Tempaus tarjoaa ihmisille hyvän tilaisuuden lähteä ulos pyöräilemään sekä tienaamaan siinä sivussa jopa parikymmentä euroa tunnissa, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Paju kertoo Rantalakeudelle, että lehden levikkialueella on useita kymmeniä kilometrejä pyöräteitä, joiden kunto kuvataan heinäkuun aikana.

Esimerkiksi Hailuodossa on noin kahdeksan kilometriä ja Limingan ympäristössä jopa 40 kilometriä pelialuetta.

– Kartta päivittyy reaaliaikaisesti. Jos kartalla on vielä hedelmiä, siitä tietää, että dataa uupuu siltä alueelta, Paju selittää.

Esimerkiksi Hailuodossa on noin kahdeksan kilometriä ja Limingan ympäristössä jopa 40 kilometriä pelialuetta.

Väyläviraston tiedotteen mukaan, käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen konenäkömalli analysoi niistä pyöräteiden päällystevauriot. Näin Väylävirasto saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa tietoa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

– Aiemmat kokemukset Pirkanmaan kartoituksista ovat olleet hyviä, joten halusimme laajentaa Crowdsorsan käyttöä myös Pohjois-Pohjanmaalle. Pelin avulla saamme tietoa siitä, miten voimme parhaiten hyödyntää päällystystöihin varattua rahoitusta, toteaa Väyläviraston projektipäällikkö Susanna Suomela.

Pirkanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan pyörätiekartoitusten tarkempiin ohjeisiin ja kartoituksen kohteena oleviin pyöräteihin pääset tutustumaan jo etukäteen Crowdsorsa-sovellukseen luoduista tehtävistä.

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka Suomessa suosituksi tullut konsepti on otettu käyttöön myös Ruotsissa, Virossa ja Briteissä.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen. Pelillä on kerätty dataa ennätyksellistä vauhtia jo muun muassa kaduista, pyöräteistä, kaivonkansista ja lätäköistä.

Fakta

Miten osallistua pyöräteiden kuntokartoitukseen

Lataa Crowdsorsa-sovellus mobiililaitteeseen. Voit tutustua karttaan jo ennen pelin käynnistymistä.

Keräysaika alkaa 15. heinäkuuta kello 10.

Tutki karttaa ja etsi, millä alueella hedelmiä on vielä keräämättä. Kartta päivittyy reaaliaikaisesti.

Kuvaamasi video käy läpi laaduntarkistuksen. Jos se täyttää laatukriteerit, saat hedelmien keräämisestä virtuaalilompakkoon rahaa, jonka voit pyytää siirtämään oikeana rahana pankkitilillesi.

Pohjois-Pohjanmaan alueella kartoitettavia pyöräteitä on 720 kilometriä ja pelkästään Limingan ympäristössä noin 40 kilometriä.