Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Val­tio­va­rain­mi­nis­te­riöl­tä mukava jou­lu­lah­ja Li­min­gan ja Uta­jär­ven han­kei­deal­le: liki 160 000 euroa di­gi­taa­li­sen osal­li­suus­alus­tan ke­hit­tä­mi­seen

Valtionvarainministeriö on myöntänyt Limingan ja Utajärven kunnille 158 100 euroa uusimuotoisen digitaalisen

osallisuusalustan kehittämiseen. Limingan hallinnoimassa hankkeessa luodaan kuntapäättäjille omat interaktiiviset ja digitaaliset työtilat sekä tiedonjakokanavat. Ne taipuvat myös esimerkiksi nuorisovaltuuston, vanhus- ja vammaisneuvoston sekä järjestöjen ja yhdistysten käyttöön.

– Utajärvi on juuri selvittänyt, miten he saisivat varsinkin ikäihmisten osallisuutta lisättyä. Meillä Limingassa, varsin lapsirikkaassa kunnassa, on puolestaan tähtäimessä osallisuuden lisääminen ylipäätään. Yhteistyössä pääsemme kehittämään pakettia, joka lisää demokratiaa vauvasta vaariin, elinkeinojohtaja Teemu Haapala iloitsee kunnan tiedotteessa.

Esimerkiksi digialustalla toteutettava kaavatyöpaja toisi uudenlaisen mahdollisuuden ja foorumin mielipiteiden vaihdolle, osallisuudelle ja vaikuttamiselle.

– Näin ihmisten ei tarvitse miettiä, pääsevätkö he tutustumaan kaavaan paikan päälle vaiko eivät: he voivat osallistua työpajaan mistä haluavat, kotoa tai vaikka kesämökiltä käsin. Varsinkin näin koronarajoitusaikaan tällainen työkalu auttaisi saamaan kuntalaisten näkemyksen valmisteilla oleviin kunnan asioihin varsin näppärästi ja turvallisesti, Haapala muistuttaa.

Kaksivuotinen hanke käynnistyy tammikuussa.