Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Uusi Li­min­gan Ko­ti­ran­nan alue voi aueta oma­ko­ti­ra­ken­ta­jil­le jo huh­ti­kuus­sa – hal­lin­to-oi­keus hylkäsi kaa­vas­ta tehdyn va­li­tuk­sen

Kunnallistekniikka rakennetaan talven aikana. Alue on Limingan kunnalle merkittävä, sillä satakunta tonttia mahdollistavat noin 400–500 uutta asukasta. ”Kahden vuoden viivästys on maksanut varovaisestikin arvioituna kolmisen miljoonaa euroa”, kunnanjohtaja Pekka Rajala harmittelee.

Liminka
Kartassa punaisilla viivoilla merkittynä Kotirannan alue. Suunniteltu uusi kokoojakatu Kotirannantie yhtyisi suoraan Tupoksentiehen.
Kartassa punaisilla viivoilla merkittynä Kotirannan alue. Suunniteltu uusi kokoojakatu Kotirannantie yhtyisi suoraan Tupoksentiehen.
Kuva: Limingan kunta

Kotirannan ensimmäiset omakotirakentajat pääsevät töihin huhtikuussa, jos oikeuden päätökseen ei haeta valituslupaa.

Syyskuun lopussa Pohjois-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi kaavasta tehdyn valituksen. Oikeuden mukaan asemakaavan muutoksen ja laajennuksen hyväksymistä koskeva päätös ei ole valituksessa esitetyillä perusteilla lainvastainen, eikä päätöksen kumoamiseen ole syytä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin