Juuri nyt: Viikon kes­tä­neen kuo­hun­nan päätös: Hai­luo­don kun­nan­joh­ta­ja eroaa

Mainos: Isän­päi­vää juh­li­taan 14.11. On­nit­te­le isää Ran­ta­la­keu­des­sa, tee il­moi­tus tästä.

Tyr­nä­väl­lä hiotaan 12-15 -vuo­tiai­den ro­ko­tus­suun­ni­tel­maa tällä vii­kol­la, Kem­pe­lees­sä en­sim­mäi­set ikä­luo­kan uudet ro­ko­tet­ta­vat saivat yk­kös­pii­kin tiis­tai­na walk in -kais­tal­la

Rantalakeus

Kempeleessä 12-15 -vuotiaat voivat tulla walk in -rokotuksiin. Seuraava on ensi viikon tiistaina.

– Siellä meillä on satakunta rokotetta kerralla jaossa. Tämän viikon tiistaina oli jo nuoria hakemassa rokotetta. Ajanvarauspohjaisiin rokotuksiin tai koulurokotuksiin emme vielä aikataulua voi kertoa, sillä emme tiedä rokotteiden saantimäärää. Jos kouluterveydenhoitajat siirtyvät rokotuksiin, on se pois muusta työstä, johtava lääkäri Jouko Koskela sanoo.

Hän kertoo kyselyjä lasten ja nuorten rokotuksista riittäneen. Vanhemmilla on innokkuutta saada rokote lapsilleen.

–  Tällä hetkellä meillä teettää työtä sairastuneiden kartoittaminen ja altistuneiden jäljittäminen. Olemme aika tupella, kun uusi aalto tuli näin nopeasti.

Tyrnävällä suunnitelmaa hiotaan vielä tällä viikolla. Rokotukset on tarkoitus käynnistää ensi viikolla. Alustavan suunnitelman mukaan lasten rokotukset tekee terveydenhoitaja.

– Mietimme miten saisimme toteutettua ne mahdollisimman jouhevasti terveyskeskuksessa. Mietimme myös, voisiko walk in -tyyppistä mallia hyödyntää esimerkiksi luokka-aste kerrallaan. Tämän viikon lopulla saamme suunnitelmat valmiiksi ja tiedotamme kuntalaisia, sosiaali- ja terveysjohtaja Teija Eskola kertoo.

Myös Hailuodossa ja Lumijoella rokotetaan kaikkia 12 vuotta täyttäneitä.

Lue lisää: "Y­ri­te­tään nyt syksyn aikana kiriä" – Li­min­ka­kin käyn­nis­tää 12-15 -vuo­tiai­den ro­ko­tuk­set, Oulussa lasten ro­kot­ta­mi­nen alkoi maa­nan­tai­na