Tilaajille

Tuu­li­voi­maa Jau­ran­ne­val­le? Myrsky Energia on alalla uusi toi­mi­ja, jolla on vi­reil­lä 24 tuu­li­voi­ma­han­ket­ta eri puo­lil­la Suomea – yksi niistä Li­min­gan ja Mu­hok­sen rajalla

Myrsky Energia Oy haluaa rakentaa Jaurannevalle 14 tuulivoimalaa, jotka olisivat teholtaan 5-7 megawattia. Voimaloista puolet sijaitsisi Limingan, puolet Muhoksen puolella. Keskusteluyhteys liminkalaisten maanomistajien kanssa on vasta avattu.

Liminka Tyrnävä
Pohjois-Pohjanmaalla on paljon toimijoita tunnustelemassa tuulivoiman mahdollisuuksia.
Pohjois-Pohjanmaalla on paljon toimijoita tunnustelemassa tuulivoiman mahdollisuuksia.
Kuva: Tiina Haapalainen

Jaurannevalle Muhoksen ja Limingan rajalle on suunnitteilla 14 voimalan tuulipuisto. Hanketta on laittamassa jalalle Myrsky Energia Oy. Puiston tuulivoimaloista seitsemän sijaitsisi Limingan ja seitsemän Muhoksen puolella. Yhden tuulivoimalan kokonaiskorkeus olisi 250-300 metriä ja teho 5-7 megawattia. Toteutuessaan voimalat olisivat jonkin verran suurempia kuin Winda Powerin Hirvinevalle rakentamat voimalat.

Suunnittelualueen laajuus on noin 1700 hehtaaria, ja tuulivoimalat sijoittuisivat reilun kilometrin päähän toisistaan. Alue on pääasiassa suota ja sijaitsee Kylmäläntien ja Kylmälänkyläntien rajaaman kolmion kärjessä Muhoksen Petäikön ja Tyrnävän Ylipään välillä. Yhtiön toimitusjohtaja Tuomas Candelin-Palmqvistin mukaan suunnitellusta tuulivoimapuistosta olisi lähimpään asutukseen yli kaksi kilometriä.