Tui­ras­sa ja Li­min­gas­sa kirveen kanssa lauan­tai­na rie­hu­nut­ta epäil­lään kol­mes­ta tapon yri­tyk­ses­tä, ri­kos­ten tut­kin­ta jatkuu kuu­lus­te­luil­la ja tek­ni­sel­lä tut­kin­nal­la

Poliisin mukaan tapahtumat saivat alkunsa Tuirassa Koskitiellä lauantaiaamuna noin kello 7.30.

Liminka
Poliisi jatkaa rikosten tutkintaa kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla.
Poliisi jatkaa rikosten tutkintaa kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla.
Kuva: Heikki Uusitalo

Oulun poliisi on jatkanut tutkintaansa Oulussa lauantaina etsittyä ja Limingassa lopulta kiinni otettua väkivaltaisesti käyttäytynyttä miestä kohtaan.

Poliisin mukaan tapahtumat saivat alkunsa Tuirassa Koskitiellä lauantaiaamuna noin kello 7.30. Epäilty oli yllättäen hyökännyt hänelle ennestään tuntemattoman ihmisten kimppuun kirveellä. Uhri oli saanut torjuttua lyönnin, jolloin epäilty oli poistunut paikalta.

Selkkauksen jälkeen epäilty jatkoi kirveen kanssa heilumista Koskitiellä, kun hän kävi toisen uhrin kimppuun. Uhrille aiheutui vakava vamma ja hänet toimitettiin sairaalaan.

Poliisi julkaisi tapahtumien jälkeen valvontakameran tallennekuvia epäillystä ja varoitti hänen olevan arvaamaton.

Epäilty siirtyi toisen hyökkäyksen jälkeen Liminkaan, jossa hän hyökkäsi kirveen kanssa entuudestaan tuntemattoman henkilön kimppuun noin kello 11–12 välisenä aikana. Uhrille aiheutui sairaalahoitoa vaativa vamma.

Poliisi otti epäillyn kiinni Limingassa kolmannen hyökkäyksen jälkeen. Epäilty ei tehnyt kiinniottotilanteessa vastarintaa.

Hyökkäyksiä tutkitaan kolmena tapon yrityksenä. Lisäksi asiakokonaisuuteen liittyy muun muassa useita vahingontekoja. Henkilön epäillään vahingoittaneen Limingassa useita autoja ja rikkoneen asuntojen ikkunoita.

Poliisin mukaan rikosten tutkinta jatkuu kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla. Poliisi kiittää lukuisista vihjeistä, joita se sai asiaan liittyen viikonlopun aikana.