THL re­kis­te­röi Suomeen 200 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – Ouluun kir­jat­tiin 10 uutta ta­paus­ta, Kem­pe­lees­sä yksi

Koko maassa on THL:n mukaan todettu 29 uutta koronavirusmuunnoksen aiheuttamaa tapausta. Yhteensä tapauksia on tavattu Suomessa 49.

Oulussa on viime päivinä nähty jälleen kasvavia tartuntalukuja.
Oulussa on viime päivinä nähty jälleen kasvavia tartuntalukuja.
Kuva: Susanna Eksymä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on rekisteröity 200 uutta koronatartuntaa.

Valtaosa on entiseen tapaan pääkaupunkiseudulla.

Oulussa on viime päivinä nähty jälleen kasvavia tartuntalukuja. Nyt THL rekisteröi Ouluun 10 uutta tapausta. Lisäksi Kempeleessä on yksi uusi tartunta. Siten Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) alueen tartunnat lisääntyivät 11:llä.

Oulussa on nyt rekisteröity kaikkiaan 1 315 tartuntaa vajaan vuoden kestäneen epidemian aikana. Kempeleen kokonaismäärä on puolestaan 72 tartuntaa.

Ylivieskaan ei raportoitu uusia tartuntoja, mutta Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedotti maanantaina iltapäivällä, että kaupungissa on ollut viime viikolla kaksi altistumistilannetta.

Keskiviikkona 6. tammikuuta koronavirukselle on voinut altistua Rose Grillillä kello 17–23 välisenä aikana. Torstaina 7. tammikuuta koronalle on puolestaan voinut altistua Prisman Ravintolamaailmassa kello 12–13.

PPSHP:n kokonaistartuntamäärä on nyt 1 737.

Länsi-Pohjassa (385) Tornioon kirjattiin kaksi uutta virustartuntaa. Lapissa (378) ei rekisteröity uusia tapaksia. Kainuussa (173) Sotkamon tapaukset lisääntyivät yhdellä.

THL:n päivittäiset tartuntaluvut sisältävät tartuntoja viime päivien ajalta. Oulun kaupunki antaa päivittäin iltapäivällä oman tiedotteensa, jossa kerrotaan kuluvan päivän aikana tietoon tulleet tuoreet tartunnat. Tämän vuoksi THL:n ja kaupungin päivittäiset tartuntaluvut poikkeavat toisistaan.

Koko maassa kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 3 653. Se on 374 tapausta vähemmän kuin sitä edeltävien kahden viikon aikana.

Muuntunutta virusta tavattu nyt 49 tartunnan saaneella

THL tiedotti aiemmin maanantaina uusien koronaviruksen muunnosten leviämisestä.

Koko maassa on THL:n mukaan nyt todettu 29 uutta koronavirusmuunnoksen aiheuttamaa tapausta.

Näistä 28 on niin sanottua Britannian muunnosta ja yksi tapaus Etelä-Afrikan virusmuunnosta.

Uusista tapauksista 18 on todettu 20. joulukuuta jälkeen ihmisillä, jotka ovat saapuneet Suomeen. Matkustajat ovat tulleet muun muassa Britanniasta, Ruotsista, Etelä-Afrikasta ja Tanskasta.

Kolmen ihmisen osalta tartunnan alkuperän selvitys on vielä kesken.

Aiemmin Suomessa on todettu virusmuunnoksen aiheuttamia tapauksia yhteensä 20 kappaletta. THL suosittaa tällä hetkellä, että Britanniasta, Irlannista ja Etelä-Afrikasta Suomeen saapuvat ihmiset testattaisiin kahdesti.

Britannian virusmuunnoksen arvioidaan tarttuvan herkemmin kuin aiempien koronaviruskantojen.

11.1. kello 12.09: Lisätty THL:n aiempia tietoja uusista virusmuunnoksista.

Kello 12.21 korjattu Kainuuseen yksi uusi tapaus Sotkamoon. Kello 15.55: Lisätty tieto Ylivieskan altistumisista.