Kolumni
Tilaajille

"Tar­vit­sem­me tässä ajassa ki­peäs­ti kuun­te­le­mis­ta ja ra­ken­ta­mis­ta", toteaa Kes­kus­tan edus­kun­ta­ryh­män pu­heen­joh­ta­ja Juha Pylväs ja toivoo po­li­tii­kan pöy­tä­ta­vois­ta otet­ta­van vas­tuu­ta

Eduskuntaryhmän puheenjohtajana minulla on parin viikon kokemus. Kansanedustajana kokemusta on kertynyt jo kuusi vuotta. Kuntapäättäjänä Ylivieskassa olen ollut 20 vuotta. Tuohon aikaan on sisältynyt paljon tavallisen ihmisen arkea koskettavia päätöksiä, ratkaisuja, neuvotteluja ja valtavasti onnistumisia. Myös hankalia hetkiä, vaikeita päätöksiä ja riittämättömyyden tunnetta. Elämästä tuttua tunteiden kirjoa. Kuntapolitiikka on kansanvaltaa aidoimmillaan.

Kuntapäättäjän tehtävä on hoitaa oman kotikuntansa asioita. Sitä, että meillä kaikilla arki olisi sujuvampaa ja oma yhteisö elinvoimainen. Sitä, että veroeurot käytetään oikeisiin asioihin. Valtuustosaleissa ei päätetä valtakunnan politiikasta eikä tehdä maakunnallisia päätöksiä. Kuntavaalit ovat paikallisvaalit. Eivät hallitusvaalit tai kansanäänestys EU:sta.