Nyt vietetään Muistiviikkoa: Mitä mies ajat­te­lee, kun saa muis­ti­sai­raus­diag­noo­sin työi­käi­se­nä? Lue kem­pe­le­läi­sen Teuvon tarina

Rantalakeus-maastot: Ter­ve­tu­loa juok­se­maan! Katso ai­ka­tau­lut ja ohjeet täältä

Mainos: KeKi pronssille, seuraa joukkuetta jatkossakin Rantalakeus Digissä: 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tänään kes­ki­viik­ko­na Tyr­nä­vän Mur­ros­sa vi­ri­tel­lään uutta pe­rin­net­tä: Ky­lä­läis­ten yh­teis­len­kil­lä voi jättää Voi­ma­puu­hun oman pimeän vuo­de­na­jan kar­koit­teen­sa

Tapahtuman järjestää Murron kyläyhdistys ja tyrnäväläinen Kulttuurihiutale ry

Tyrnävä

Tyrnävän Murrossa voi osallistua tänään keskiviikkona kello 18 alkaen tunnelmalliseen iltakävelyyn koulun lammen ympärillä yhdessä kyläläisten kanssa.

–Tulisiko tästä uusi perinne kylään, kylätoimikunnan tiedotteessa todetaan.

Idea tapahtumaan tuli tyrnäväläiseltä Kulttuurihiutale ry:ltä.

–Haluamme tarjota kyläläisille ulkoiluun liittyvän tapahtuman pimeään vuodenaikaan. Lisäkipinä on tietysti tarjota tähän rajoitusten syksyyn iloa valon muodossa, Tellervo Leiviskä Murron kyläyhdistyksen hallituksesta kertoo.

Tapahtuma järjestetään pääosin murtolaisin talkoovoimin.  Mukana on muun muassa nuoria valokuvaajia ja puuveistoksien tekijä.

Lähtö iltalenkille tapahtuu nuotiopaikalta koulun parkkialueen vierestä. Reitin varrella on pysähdyspaikkoja, joissa on katsottavaa, kuunneltavaa sekä tehtäviä pimeyden keskellä. Paikat on merkitty valaisimin. Kävely tehtävineen sopii kaikenikäisille.

Tapahtuma päättyy viimeistään kello 19.30. Tarkoituksena on kiertää reitti omaan tahtiin aikarajan sisällä.

Lenkille lähtevän kannattaa ottaa mukaan taskulamppu, paristokäyttöinen lyhty tai jokin muu turvallinen valaisin. Vaatteisiin kannattaa laittaa heijastimet.

– Voit myös tuoda oman, sinulle tärkeän, ”pimeän vuodenajan karkottimen” reitin varrella olevaan Voimapuuhun. Esimerkiksi käsitöitä, kuvia, askartelutuotteita ja niin edelleen. Esineet laitetaan esille narulle ripustaen, joten ota pyykkipoika mukaan. Ne voi laittaa myös maahan puuta vasten. Tuo esine paikalle kello 17.30 -17.50 ennen tilaisuuden alkua, tiedotteessa ohjeistetaan.

Opastus Voimapuulle on lammen rannan nuotiopaikalta. Esineen säänkestävyys kannattaa huomioida. Tuotu esine pitää noutaa pois luonnosta tilaisuuden päätyttyä.

Lammen nuotiopaikalle on viritelty tulet. Kyläyhdistys tarjoaa pillimehut. Omaa iltapalaa voi varata mukaan.

Tilaisuuden järjestäjät toivovat, että turvaväleistä ja muista koronaohjeista pidetään huolta.