Urheilu : Ran­ta­la­keus-maas­to­jen infon löydät täältä

Mainos: Saitko per­jan­tai­na Ran­ta­la­keu­den vii­kon­lop­pu­kir­jeen säh­kö­pos­tii­si? Jos et, tilaa kirje tästä.

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suo­si­kaa ko­ti­mais­ta lä­hi­ruo­kaa ja yh­teis­tä aikaa ruo­kai­luun, ke­hot­ta­vat Pasi ja Tarmo

Kempele

Kotona tehtäessä kauppalistaa ja suunniteltaessa mitä ruokaa laitellaan perheelle, olisi samalla hyvä ottaa yhdeksi tärkeimmäksi arvoksi lähialueen tuottajien puhtaat ja turvalliset raaka-aineet. Pienikin muutos jokaisella ostamisen valinoissa on varmasti jo hyvä askel eteenpäin. Kotona valmistettu perinteinen kotiruoka on sitä mitä kiireisessä elämäntyylissä kaivataan ja näin päivittäiset yhteiset ruokahetket nousevat arvoonsa rauhallisena arjen pysäyttäjänä. Tämä on hyvää tapakasvatusta perheen nuorille ja samalla toimii muistutuksena yhteisen ruokahetken tärkeydestä meille jokaiselle.

Suosimalla lähialueen tuottajien raaka-aineita ruuan valmistuksessa edistämme paikallisten tuottajien mahdollisuutta menestyä ja tuottaa puhdasta ruokaa meille jatkossakin. Lähiruoan suosiminen edistää alueemme elinvoimaisuutta ja auttaa kehittämään maataloustuotantoa. Lähellä tuotettu ruoka työllistää myös suuren määrän ihmisiä elintarviketeollisuudessa. Samalla teemme mitä parhainta ilmastotekoa oikeita valintoja tehdessämme.Ruoan reitti kuluttajan pöytään on mahdollisimman lyhyt ja näin toimien vähennämme myös kuljetuksista aiheutuvia haitallisia päästöjä. Hyvillä valinoilla varmistamme perheelle laadukkaan ja turvallisen kotiruuan. Lähiruokaketju voidaan luotettavasti jäljittää aina pellolta ruokapöytään saakka.