Rantalakeus-maastot: Ter­ve­tu­loa juok­se­maan koko per­heel­lä – katso ai­ka­tau­lu täältä

Mainos: KeKi pronssille, seuraa joukkuetta jatkossakin Rantalakeus Digissä: 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Ran­ta­la­keus-maas­tot juos­taan taas – ter­ve­tu­loa iloi­seen ur­hei­lu­juh­laan jo­kai­seen la­keu­den kuntaan

Kempele
Rantalakeus-maastot käynnistyvät maanantaina Kempeleestä.
Rantalakeus-maastot käynnistyvät maanantaina Kempeleestä.
Kuva: Sanna Niemi

Paikoillanne, valmiit, hep! – ohjeistus kajahti maanantaina 4. syyskuuta Kempeleen Sarkkirannassa. Kuudetta kertaa juostava Rantalakeus-maastot -osakilpailusarja järjestetään syyskuussa kaikissa Rantalakeuden levikkialueen kunnissa.

Kuten aiemminkin, kuusiosainen kilpailusarja on maksuton ja avoin kaikille.

– Usein kysytään, että pääseekö mukaan, jos ei asu lakeudella. Kyllä pääsee! Vuosien varrella kisaajia on ollut mukana ulkomailta asti, päätoimittaja Sauli Pahkasalo muistuttaa.

Kilpailu käynnistyi vuonna 2016. Tuolloin asiaa ideoi jo edesmennyt Limingan Niittomiesten yleisurheilujaoksen aktiivi Jorma Jokela. Hän oli vuosien ajan myös järjestämässä tapahtumia ja juontamassa osakilpailuja.

– On mahtavaa, että Jorman tekemä työ liikkumisen edistämiseksi on tälläkin tavoin edelleen läsnä, Pahkasalo muistuttaa.

Limingan Niittomiesten yleisurheilujaos vastaa edelleen osakilpailujen käytännön järjestelyistä.

Ilmoittautuminen alkaa kisapaikoilla aina tuntia ennen kilpailua. Osallistujilta ei edellytetä urheiluseuran jäsenyyttä tai lisenssiä. Nuorimmista osallistujista palkitaan kaikki. Muissa sarjoissa palkitaan kolme parasta.

Jokainen osallistuja saa yhden arpalipukkeen per osakilpailu. Kuusiosaisen juoksucupin päätteeksi järjestettävässä yhteistilaisuudessa osallistuneiden kesken arvotaan 300 euron lahjakortti. Eli jos osallistut kuuteen kilpailuun, saat kuusi arpaa.

Fakta

Rantalakeus-maastot 2023

Maanantaina 4.9. Kempeleen Sarkkiranta kello 18

Torstaina 7.9. Oulunsalon Kisakangas kello 18

Tiistaina 12.9. Lumijoen uimamonttu kello 18

Lauantaina 16.9. Hailuodon pururata kello 14

Keskiviikkona 20.9. Tyrnävän Murto kello 18

Tiistaina 26.9. Limingan keskuspuisto kello 18.

Ilmoittautuminen tuntia ennen. Lisätietoja saa tarvittaessa 044 737 0380.

Osakilpailuista juoksijat kerryttävät myös pisteitä. Niiden perusteella päätöstilaisuudessa palkitaan kilpailukauden parhaat juoksijat.

– Itselleni ehdottomasti parasta on ollut nähdä pienten juoksijoiden riemu. Ja se hetki, kun he saavat mitalin kaulaansa. Se synnyttää tärkeitä muistoja. Muistan hyvin omastakin lapsuudesta, kun sain jossain urheilukilpailuissa mitalin. Se on tallessa vieläkin, Sauli Pahkasalo kertoo.

Sarjoja on kaikkiaan kahdeksan. Myös aikuisille on oma sarjansa.

– Olisikin hienoa, jos saisimme mahdollisimman monta perhettä innostumaan juoksemisesta. Kaikki vain mukaan!

Juoksutapahtumaa tukevat Hailuodon, Limingan, Lumijoen, Tyrnävän ja Kempeleen kunnat. Lisäksi tapahtumalla on lukuisia yrityskumppaneita. Lahjakortin lahjoittaa HalpaHalli.

Lakeuden muut urheiluseurat ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumiin ja esittelemään esimerkiksi toimintaansa. Osasta seuroista on vuosien varrella ollut myös talkoolaisia kisapaikoilla.