Tilaajille

Päivi Vesala in­nos­tui vä­rit­tä­mi­ses­tä jo pik­ku­tyt­tö­nä – nyt hänen Pi­ki­saa­reen työ­huo­nees­saan syntyy vä­rit­tä­mi­sen iloa kai­kel­le kan­sal­le

Värittäminen rentouttaa ja hoitaa, tietää kempeleläinen Päivi Vesala. Oulun Pikisaaren työhuoneessa työskentelevälle taiteilijalle syntyi innostus piirtämiseen jo lapsena isoisän ansiosta. Vesalalla on työn alla värityskirjojen lisäksi myös paljon muuta. Työtila löytyy kotoa Kempeleestäkin.

Kempele
Värittäessä voi pohdiskella kortin ajatusta, tietää Päivi Vesala. Taiteen tekemiseen työhuone löytyy Pikisaaresta.
Värittäessä voi pohdiskella kortin ajatusta, tietää Päivi Vesala. Taiteen tekemiseen työhuone löytyy Pikisaaresta.
Kuva: Anni Kälkäjä

Kun värityskuvataiteilija Päivi Vesala tarttuu kynään tai siveltimeen, on hänelle itselleenkin arvoitus, minkälainen taideteos on syntymässä. Hän ei suunnittele tai hahmottele töitään etukäteen, vaan alkaa levittää väriä paperille ja antaa teoksen muotoutua itsestään. Vesala kuvaileekin tekevänsä taidetta intuitiivisesti tietoisen läsnäolon tilassa.

– Minulla ei ole etukäteen visioita, vaan paperille tulee se, minkä on pakottava tarve päästä ulos. En tunnista myöskään luovan työn tekijöille tuttua valkoisen paperin kammoa, vaan koen tyhjän taulun aina inspiroivana mahdollisuutena.