Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Päi­vä­ko­ti­ket­ju Touhula aloit­taa yt-neu­vot­te­lut – lo­pet­ta­mi­nen uhkaa 15 päi­vä­ko­tia, joista kaksi toimii Kem­pe­lees­sä

Päiväkotiketju Touhula aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat 15 päiväkotia ja yhteensä 190 työntekijää. Kaksi yhteistoimintaneuvottelujen piirissä olevista päiväkodeista, Pikku-Proffa ja TouhuVekara, toimivat Kempeleessä.

Touhula kertoo tiedotteessaan, että yt-neuvottelut liittyvät viime vuonna yrityssaneeraukseen joutuneen Touhulan saneerausohjelmaehdotukseen, joka annetaan eteenpäin 13. syyskuuta. Neuvotteluissa käsitellään toiminnan edellytyksiä sellaisissa päiväkodeissa, joiden alueella lapsien lukumäärä on laskenut merkittävästi tai joissa palvelusetelien hintataso tai yksityisen hoidon tuki on niin matala, että palvelun tuottaminen on tappiollista. Neuvotteluiden tuloksena saatetaan sulkea päiväkoteja.

– Tilanne on erittäin ikävä ja olemme todella pahoillamme, että joudumme käynnistämään yt-neuvottelut. Yrityksen toimintaedellytysten turvaamiseksi meidän on kuitenkin välttämätöntä varmistaa toimintamme kannattavuus, Touhulan toimitusjohtaja Sari Saari kommentoi tiedotteessa.

Saaren mukaan neuvottelujen piirissä olevat päiväkodit ovat tällä hetkellä tappiollisia, eikä tilanteen uskota olevan muuttumassa. Päiväkotien tilannetta arvioidaan Touhulan mukaan yhdessä kuntien kanssa ja etsien ratkaisuja toiminnan mahdolliselle jatkamiselle.

Fakta

Neuvottelut koskevat seuraavia Touhulan päiväkoteja:

Touhula Pikku-Proffa, Kempele

Touhula TouhuVekara, Kempele

Touhula Kivitasku, Helsinki

Touhula Lassila, Helsinki

HEI Ruoholahti, Helsinki

Touhula Aarresaari, Jyväskylä

Touhula Amiraali, Jyväskylä

Touhula Fabriikki, Jyväskylä

Touhula Kulmakartano, Jyväskylä

Touhula Sukkela, Kotka

Touhula Merihevonen, Lapua

Touhula Vappula, Lohja

Touhula Touhukas, Nokia

Touhula Otsontähti, Seinäjoki

Touhula Ipanala, Tampere