Oulussa todettu taas huo­mat­ta­va määrä uusia ko­ro­na­tar­tun­to­ja – koko maassa 184 uutta tau­ti­ta­paus­ta

Koronatartuntojan määrä kasvoi Oulussa kahdeksalla uudella tapauksella. Kuvituskuva.
Koronatartuntojan määrä kasvoi Oulussa kahdeksalla uudella tapauksella. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Oulussa on todettu jälleen useita uusia koronavirustartuntoja. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) torstaina päivittämän koronakartan mukaan tartuntoja on tullut kahdeksan lisää edellispäivään verrattuna.

Oulun tapausmääriin tuli keskiviikkona selvä piikki, kun uusia tartuntoja raportoitiin peräti 15. Oulun tartuntojen kokonaismäärä epidemian alusta alkaen on nyt 198.

Oulun lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla myös ainakin Ylivieskassa tartuntamääriin tuli lisäystä, tosin vain yhden tapauksen verran. Ylivieskassa tartuntoja on ollut kaikkiaan yhdeksän.

Lapissa tartuntoja näyttää löytyvän erityisesti Rovaniemellä. Sinne kirjattiin torstaina kolme uutta tartuntaa. Keskiviikkona uusia tartuntoja oli kaksi. Myös Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä sijaitsevaan Tornioon merkittiin yksi uusi tartunta torstaina.

Kainuussa Kuhmon kohdalle tuli torstaina yksi uusi tautikirjaus.

THL ei kerro tartuntamääriä sellaisista kunnista, joissa tartuntojen määrä on koronaepidemian alusta alkaen on yhteensä alle viisi.

Koko maassa uusia tartuntoja on 184. Epidemian alusta alkaen tautitapauksia on nyt todettu yhteensä 14 255.

Uusien koronavirustartuntojen kasvu näyttää loiventuneet viimeisimmän viikon aikana valtakunnallisesti, kertoivat torstaina THL ja sosiaali- ja terveysministeriö. Tartuntojen määrä on noussut merkittävästi kuukauden ajan, mutta positiivisten näytteiden osuus kaikista testatuista näytteistä on laskenut koko maassa edelliseen viikkoon nähden.

Lue myös: Ko­ro­na­ta­paus­ten määrä nousi Oulussa dra­maat­ti­ses­ti, tar­tun­to­ja jäl­ji­te­tään kii­vaas­ti – "Jos kaikki tar­tun­nat ovat eri läh­teis­tä eivätkä tar­tun­ta­ket­jut tule tie­toom­me, niin silloin huoli kasvaa"