Kolumni

"Oulu ei tar­vit­se val­tuus­toon idea­rik­kai­ta ”tai­vaan­ran­nan­maa­la­rei­ta”, sillä kau­pun­gin­ta­lon uu­me­nis­sa on satoja hyl­ly­met­re­jä mah­ta­via kau­pun­ki­ke­hi­tyk­sen vi­sioi­ta" - Mikko Salmi toivoo uusilta val­tuu­te­tuil­ta to­teut­ta­mis­ky­kyä ja hyviä käy­tös­ta­po­ja

-
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Viime perjantaina sosiaalinen media muistutti lähinnä keskiviikkoillan bingolottoarvontaa. Ehdokkuudestaan innostuneet kuntapoliitikot saivat pitkän odotuksen jälkeen omat vaalinumeronsa ja hehkuttivat iskulauseitaan somessa kuin Aulis Gerlander konsanaan. Kuka saa täysosuman ja kerää suurimman äänipotin? Se ratkeaa kuntavaali-iltana sunnuntaina 13.6.2021.

Tämä vaalikampanja on ollut poikkeuksellisen pitkä. Osa ehdokkaista oli ajoittanut kuntohuippunsa jo huhtikuulle ja joutuvat nyt uudelleen virittämään henkisen ja fyysisen koneistonsa vaaliterään. Edessä on ratkaisevat viikot, jotka erottavat kiinnostavimmat ja uskottavimmat persoonat harmaasta massasta.

Näissä vaaleissa erottuminen tehdään ensi kertaa lähes pelkästään sosiaalisen median voimalla. Osa ehdokkaista ajattelee uusivansa paikkansa maineensa avulla, mutta suurin ryhmä aikoo vakuuttaa ihmiset juuri sosiaalisen median perusteella. Koska vaalikampanjan asetelma on koronan vuoksi näinkin erikoinen, voi tuloksissa piillä keskimääräistä enemmän yllätyksiä.

Oulun päätöksenteossa on edessä ratkaisun vuodet. Sen takia on erityisen tärkeää, että Oulu saa rohkeita ja vastuullisia päätöksentekijöitä. Olen leikillisesti todennut, ettei Oulu tarvitse valtuustoon idearikkaita ”taivaanrannanmaalareita” vaan suoraviivaisia toteuttajia. Kaupungintalon uumenissa on satoja hyllymetrejä mahtavia kaupunkikehityksen visioita. Nyt uuden valtuuston tehtävänä on herättää kansioiden pölyttyneet ideat henkiin. Tulevina vuosina päätetään pitkälti, onko Oulu tulevaisuudessa taantuva teknologiakaupunki vai kulttuuri-ilmastonmuutoksesta ammentava vetovoimainen osaamiskeskus.

Oulu tarvitsee päättäjiksi hyvän käytöksen omaavia ihmisiä, jotka kunnioittavat toinen toisiaan. Kaikista ihmisistä ei tarvitse pitää, eikä samaa mieltäkään ole pakko olla, mutta vastapuolen peluriakin on osattava kunnioittaa. Oulun menestyksen tae on aina ollut inhimillinen energia ja hyvä yhteistyö. Tällä valtuustokaudella normaalit käytöstavat ovat loistanet poissaolollaan. Oulu kaipaa paluuta toista arvostavaan ja kunnioittavaan kulttuuriin, jossa kovissa paikoissa tuetaan ihmisiä yli puoluerajojen. Rakkaus Ouluun, sen luontoon ja ihmisiin tulee näkyä kaikissa valtuutetuissa puoluekannasta riippumatta.

Oulun tulevien valtuutettujen tulee olla esikuvallisia yhteiskunnallisia toimijoita. Meihin oululaisiin on valitettavasti pesiytynyt valittamisen ja liiallisen itsekritiikin kulttuuri. Uusien valtuutettujen on sitouduttava puhumaan Oulusta hyvää. Kritiikkiä kaupungin toimintaa ja ihmisiä kohtaan saa tietenkin esittää, mutta kaiken täytyy perustua siihen, että rakennetaan parempaa ja vetovoimaisempaa Oulua.

Oulu on Pohjois-Suomen suurin työnantaja. Kaupungin palkkalistoilla on yli 10 000 työntekijää. Silti keskustelu Oulun kaupungista työnantajana loistaa kuntavaaliesitteissä poissaolollaan. Oulussa kaupungin työntekijöitä on kohdeltu aika kylmin kourin koronavuoden aikana. Kaikki henkilöstöedut on käytännössä viety ja venymistä monissa tehtävissä on toivottu ilman aineellista kiitosta. Ehkä joku viisas kuntavaaliehdokas voisi nostaa kaupungin työntekijöidenkin asemaa esille vaalikampanjassaan. Vink vink.

Kuntien eläkevakuutus Keva julkaisi juuri kuntapäättäjäbarometrin, jonka mukaan vain puolet kyselyyn vastanneista arvioivat valtuutetuilla olevan vaikutusta kuntatyöntekijöiden työhyvinvointiin. Aika pieni prosentti. Kuitenkin Kevan arvion mukaan hyvällä työkykyjohtamisella saavutettaisiin peräti 500 miljoonan euron säästöt kuntatalouteen. Kuulostaa fiksummalta kuin pyyhekumien puolittaminen.

Mikko SalmiKirjoittaja on Oulun kaupungin viestintäjohtaja.