Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Osuus­kaup­pa Arinan uudeksi toi­mi­tus­joh­ta­jak­si pitkän uran S-ryh­mäs­sä tehnyt Reima Louk­ko­la – Ve­li-Mat­ti Puutio jää eläk­keel­le vuo­den­vaih­tees­sa

Pohjois-Suomessa toimivan osuuskauppa Arinan uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu S-ryhmän eri tehtävissä pitkän uran tehnyt kauppatieteiden maisteri Reima Loukkola.

Hän seuraa tehtävässä kauppaneuvos Veli-Matti Puutiota, joka jää eläkkeelle vuoden vaihteessa. Loukkolasta tulee Arinan kymmenes toimitusjohtaja.

Loukkola on 46-vuotias ja toiminut viimeksi Arinan hallintojohtajana vuodesta 2020. Sitä ennen hän on ollut vuosia muun muassa Keski-Suomessa osuuskauppa Keskimaan palveluksessa johtotehtävissä sekä aiemmin Kymenlaakson osuuskaupan palveluksessa.

Arinan uusi toimitusjohtaja Reima Loukkola (vas.) ja väistyvä toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.
Arinan uusi toimitusjohtaja Reima Loukkola (vas.) ja väistyvä toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.
Kuva: Arina/Harri Rauhanummi

Arinan mukaan hän on aloittanut uransa myyjänä 1990-luvun alussa ja edennyt vähitellen ylempiin tehtäviin.

– Arinalaisille tuttu Reima valikoitui tehtävään kannustavan ja innostavan persoonallisuutensa, vahvan osuustoimintataustansa ja monipuolisen työkokemuksensa perusteella. Hänellä on 30-vuotisen työuransa ajalta liikkeenjohtokokemusta kaikilta osuuskaupan keskeisiltä toimialoilta ja hallinnosta, toimitusjohtajan tehtävistäkin. Reimasta arinalaiset saavat erinomaisen, osuustoimintaan sitoutuneen toimitusjohtajan, sanoo Loukkolan esimies, Arinan hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkarainen tiedotteessa.

Arinan mukaan toimitusjohtajan keskeisiä tavoitteita ovat Arinan "olemassaolon tarkoituksen ja työn merkityksellisyyden kirkastaminen, osuustoiminnan hyödyllisyyden ja asiakasomistajakokemuksen varmistaminen sekä markkina-aseman ja kannattavuuden turvaaminen kaikilla toimialoilla."

Loukkolasta tulee samalla myös Arinan hallituksen puheenjohtaja.

Tänä vuonna 60-vuotispäiviään viettävä toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio oli Arinan ruorissa vuodesta 2002 alkaen ja on tehnyt osuuskaupan palveluksessa koko työuransa.

Puutio on luonnehtinut aiemmin, että Arinan kehitys 2000-luvun aikana on ollut vaikuttavaa.

– Arina on investoinut palveluihin yli 600 miljoonaa. Työntekijöitä on reilun tuhannen sijasta 3 000 ja omistajia reilun 60 000 sijasta jo yli 170 000. Vuosimyynti ylitti miljardin ja omistajahyödyt ovat viisinkertaistuneet, Puutio sanoi marraskuussa 2020.