Kolumni
Tilaajille

Mitä kaikkea dis­in­for­maa­tio voi ai­heut­taa? Lapsia ja nuoria pidä suo­jel­la liikaa maail­mas­sa ta­pah­tu­vil­ta asioil­ta dis­in­for­maa­tion avulla tai de­mo­ni­soi­da asioita yli­mi­toi­te­tus­ti, opettaa Kli­tshko­jen tarina

Tänään

Luin viikonloppuna Urheilulehdestä artikkelin aikansa hallitsevista raskaansarjan nyrkkeilijäveljeksistä Vitali ja Vladimir Klitshkosta. Urheilu-uransa jälkeen politiikkaan suunnannut, nykyinen Kiovan pormestari Vitali Klitshko ja hänen veljensä liittyivät Ukrainan armeijan reserveihin jo ennen Venäjän hyökkäystä ja puolustavat nyt Kiovan ja kotimaansa vapautta.

Kylmän sodan aikaisessa Neuvostoliitossa kasvaneet veljekset saivat niellä raskasta propagandaa koko lapsuutensa ajan. Maailmankuva murtui myöhemmin, kun nyrkkeilijät vierailivat ensimmäistä kertaa dystooppiseksi valtakunnaksi kuvatussa Yhdysvalloissa kisamatkalla. Vitalin sanojen mukaan amerikkalaisia oli luonnehdittu heille vihollisina ja kapitalisteina, jotka kohtelevat toisiaan kuin orjia. Voin vain yrittää kuvitella minkälainen myllerrys Klitshkojen mielessä kävi noina hetkinä. Jos pitäisi arvata, niin miehet tunsivat itsensä petetyiksi.