Kolumni
Tilaajille

"Mi­nus­sa on paljon va­ja­vais­ta ja rik­ki­näis­tä, joka vai­kut­taa siihen, että omat asen­tee­ni, aja­tuk­se­ni, sanani ja käyt­täy­ty­mi­se­ni eivät aina yllä Raa­ma­tun mit­toi­hin”, kir­joit­taa Salme Kin­nu­nen

Tyrnävä

Olemme taas päässeet Uuteen vuoteen ja moni meistä on tehnyt erilaisia lu­pauksia koskien omaa elämää: Kestolu­pauksia ovat laihduttaminen, liikunta, ja yleensä terveiden elämäntapojen noudattaminen. Kuinkahan moni on tehnyt lupauksia, että ” tänä vuonna yritän olla puhumatta pahaa toisista, yritän olla katkeroitumatta, yritän olla arvostelematta muita jne. Yritän sen sijaan puhua hyvää toisista, yritän ajatella toisista myönteisesti ja yritän kohdella muita niin kuin toivoisin itseäni kohdeltavan”. Eli yrittäisin ojentautua Raamatun Kultaisen säännön mukaisesti. Vapaasti käännettynä: ” Sen minkä tahdot, että toiset tekevät sinulle, tee se heille”. Tai käänteisesti: ” Älä tee toiselle sitä, mitä et toivoisi itsellesikään tehtävän”.

Eikö olisikin hienoa, ettei kukaan koskaan tekisi tai sanoisi sinulle mitään sellaista, mitä et tahdo? Ja eikö sekin olisi mahtavaa, jos itse pystyisit olemaan aina toisia kohtaan hyvä, kunnioittava ja oikeudenmukainen? Maailma, Suomi ja Lakeuden seutu olisivat hyviä paikkoja elää, jos näin olisi.