Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

"Meillä on syn­nyn­näi­nen tarve kuulua jouk­koon, ja avu­liai­suus muita kohtaan pa­ran­taa so­siaa­lis­ta yh­teen­kuu­lu­vuut­ta" – Suvi ke­hot­taa lait­ta­maan hyvän kier­toon

”Paras tapa tulla onnelliseksi on auttaa muita”, nuo sanat lausui tuttavani taannoin minulle talkoillessamme yhdessä hyvää. Tuossa ajatuksessa piileekin vahva totuus. Ihan tutkimuksinkin todettu.

Oven avaaminen vieraalle, asiointiavun tarjoaminen naapurille, kuulolla olemisen hetken antaminen työkaverille tai kolikon sujauttaminen keräyslippaaseen on paitsi kohteliasta ja huomaavaista, myös tutkitusti terveellistä. Hyvän tekemisellä ja auttamisella on näet yhteys jopa sydämen sykkeeseen.

Tuo alussa mainitsemani tuttavan viisas lausahdus sai minut tosiaan tutkiskelemaan asiaa hiukan syvemmin. Löysinkin tutkimuksista taustoitusta auttamiselle, merkityksellisyydelle, välittämiselle, onnellisuudelle. Auttamisesta on todellakin moneksi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Oulunsalon kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin