Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Kolumni

Lu­mi­joen torilla ta­va­taan, Paula toivoo: "Hyvät jutut syn­ty­vät ih­mis­ten kesken, hyvä mieli usein sa­tun­nai­sis­ta het­kis­tä ja ta­paa­mi­sis­ta"

Lumijoki

-
Kuva: Heli Rintala

Viime lauantaina vietimme Lumijokipäivien toritapahtumaa. Aurinkoisella torille keskelle kylää kokoontui paljon ihmisiä ja ilmapiiri oli lämpimän leppoisa. Päivän ohjelma oli perinteinen, mutta myös uutta oli tarjolla.

Kirjaston ’näyttämöllä’ saimme nauttia salanimien takaa paljastuneiden Siskon sekä Salmen hauskan ajankohtaisesta pienoisnäytelmästä, ja Irene Entchevin folk-henkiset laulut kitarasäestyksellä loivat iltapäivään tyylikästä tunnelmaa.

Vuoden lumijokiseksi valittiin kunnan pitkäaikaisena luottamushenkilönä toiminut Jouni Tornio - sydämelliset onnittelut! Marja Ollakka juonsi päivän iloisen rennosti.

Myyntikojuissa oli myytävänä monenlaisia herkkuja ja arpaonneaan sai testata useammassa paikassa. Kirjastossa avautui upea näyttely talven ja kevään valokuvakilpailun kuvista.

Tällaisia tapahtumia ja niiden mahdollistamia vapaamuotoisia toistemme kohtaamisia tarvitsemme kunnassa. Ehkä ihmisten hyväntuulisuus korostui tällä kerralla erityisesti, kun vuosi sitten jouduimme perumaan koronan vuoksi koko Lumijokipäivät.

Mukavaa, että torilla oli myös useita vastavalittuja luottamushenkilöitä keskustelemassa kuntalaisten kanssa. Hyvät jutut syntyvät ihmisten kesken, hyvä mieli usein satunnaisista hetkistä ja tapaamisista.

Itse iloitsin tutustumisesta uuteen lumijokiseen yrittäjään, Johanna Uhreen, joka kertoi perheensä muutosta ja yrityksensä toiminnan käynnistymisestä Lumijoella.

Lumijoen lapsille ja lapsenmielisille oli jo aiemmin viikolla järjestetty Niilo ja Nelli -pellejen esiintyminen Nuorisoseuralla sekä Miska Pressan Katti -esitys torilla.

Frisbeegolf-kisat pidettiin uimamontulla ja kunnan yleisurheilukisat toteutettiin olympiahengessä urheilukentällä. Yleisurheilukisojen palkinnot jaettiin toritapahtumassa.

Lumijokipäivien lauantai-iltapäivän täydensi kirjastossa järjestetty Lumijoelta kotoisin olevan Auli Malimaan ’Anna onnelle mahdollisuus’ -luento. Kirjaston kaikki tuolit olivat varattuja eli joitain onnen pisaroita oli osallistujien odotuksissa.

Auli otti yleisönsä mukaan valoisalla ja osallistavalla keskustelulla. Päivän päätteeksi ajelin kotiin uusi ’Olet kaiken hyvän arvoinen’ -kirja kainalossa miettien: olenko tosiaan?!

”Kesä onneksi jatkuu; iloitaan pimenevistä lämpimistä illoista, sateen ropinasta, lomien loppumisesta, arkirytmiin palaamisesta sekä työn ja koulujen alkamisesta.”

Lumijokipäivät huipentuivat sunnuntai-illan Antti Railio -trion kirkkokonserttiin. Musiikkina oli rakkaudentäyteisiä, voimakkaita Railion omia ja myös lainattuja biisejä vahvasti tulkittuna.

Kuulijoita kirkossa oli koronarajoitukset huomioiden ’tuvan täydeltä’. Ihmiset pitivät kuulemastaan ja vaikuttavaa oli myös artistien vilpitön ilo esiintymisestä yleisölle.

Toritapahtumassa uudet eskarilaiset ja koululaiset kertoivat, että reput sekä kynät ovat jo valmiina eskaria ja koulua varten.

Kesä onneksi jatkuu; iloitaan pimenevistä lämpimistä illoista, sateen ropinasta, lomien loppumisesta, arkirytmiin palaamisesta sekä työn ja koulujen alkamisesta.

Huomataan liikenteessä erityisesti pienet kulkijat, ollaan taas tarkkana!

Paula Karsi-RuokolainenKirjoittaja on Lumijoen kunnanjohtaja.